Linnéa bjuder här på ett enkelt men löjligt gott recept på härlig stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta gröna primörer.
Eftermiddagens solstrålar letar sig försiktigt in genom de tunna gardinerna, väskor med blöta badkläder och handdukar står fortfarande kvar i hallen och ett klassiskt spår av sand letar sig igenom hela huset eftersom någon, som vanligt, glömde att skölja av sig de sandiga fötterna när vi åkte från stranden.
Det är sommar, sol och noll energi till att hitta på nya maträtter. Oavsett om det är tisdag eller fredag kväll. Men då har jag ett ess jag tar fram - jag lagar fisk. Det går fort, då fisk ofta har kort tillagningstid, och köper du dessutom hem färsk fisk känns det extra lyxigt samtidigt som arbetsinsatsen är väldigt liten. Idag serverade jag stekt fjällröding, tillsammans med smörslungad färskpotatis och stekta gröna grönsaker. Jag tror knappt det finns något godare på sommaren än färskpotatis med smör och örter!
Skrubba färskpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av allt vatten och låt potatisen ånga av en stund.
Tillsätt sedan smör, hackad dill och salt. Slunga runt potatisen så den täcks av det smälta smöret och dillen.
Strö till sist över lite flingsalt över den smörslungade potatisen.
Krydda fisken med salt och peppar.
Stek fjällrödingen i en medelvarm stekpanna. Lägg i fisken med skinnsidan först, stek i cirka 3 minuter. Vänd sedan fisken och stek i 2 minuter till.
Koka haricot verts i cirka 4 minuter. Häll av det varma vattnet och spola bönorna i kallt vatten.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Lägg i haricot verts och ärtor. Fräs i någon minut.
Ringla över lite olja, pressa saft från 1/2 citron och strö sist över salt.
Servera grönsakerna med den stekta fjällrödingen och smörslungad potatis.
USA
129 kr
139 kr
Fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, ananas, smör, valnötter, vanilj, kardemumma och mango. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller ljust kött.
Sydafrika
229 kr
Prisbelönt vitt vin med smaker av persika, citrus och vanilj. Passar utmärkt till fisk och rätter av ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs merLinnéa har gjort en variant på den sydafrikanska fiskgrytan Cape Malay som har mustiga smaker från kanel, lagerblad, chili och kummin.
Läs merEn riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs merEtt riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer