Tagine - marockansk kycklinggryta.

En smakrik gryta med kyckling och nordafrikanska kryddor möter sötman i aprikoser och russin. En fantastiskt god tagine som garanterat imponerar på gästerna.

Tagine, marockansk kycklinggryta.

4

0 h 50 min

För många år sedan var detta en av mina favoritgrytor. Som varierats genom att göra den vegetarisk och byta ut kyckling mot kikärtor. Ändrat lite i kryddningen. Bytt ut lagt till. Men så landade jag i detta. Där jag nog föredrar att göra denna marockanska tagine med kyckling. Och aprikoser. Och små gula russin.

Jag blir alltid fascinerad av hur mycket smak de här kryddorna bär med sig. Precis som när man bakar med saffran passar det bra med något sött och något fett för att få fram saffranssmaken. Här hittar du sötman i aprikoserna och i russinen. Stek i smör och tillsätt sedan gärna en rejäl klick fet yoghurt. MUMS!

Jag älskar smaken av torkade aprikoser i den är grytan, men ett tips är att klippa dom i mindre bitar, annars är det lätt att dom tar över lite i smak när man biter på dom och man får för stor bit i munnen.

Vin till kycklinggrytan:

Recept: Linnea Seidel

Vegetarisk gryta med marockanska smakerMarockansk vegetarisk gryta med aubergine- och kikärtor.

Recept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.

Läs mer
Colmar i AlsaceBesök franska Alsace - ett gastronomisk mecka med vacker miljö.

Förutom de goda vinerna och det vackra vädret erbjuder Alsace mycket njutning både för Gourmeten och Gourmanden.

Läs mer
Kryddig kycklinggryta till HalloweenKryddig kycklinggryta till Halloween.

Halloween - ett kommersiellt jippo, javisst. Men jag ser det som en anledning till att få fira lite. Laga god mat, umgås med vänner och familj.

Läs mer
Kycklinggryta med svampKrämig kycklinggryta med svamp, timjan och rosmarin.

Linnéa har lagat en krämig men samtidigt fräsch kycklinggryta med svamp som fått smak av färska örter och citron.

Läs mer