Linnéa har gjort tilltugg som passar perfekt till ett glas rosé. Rädisor med ostdipp och spett med frukt, mozzarella och vedrökt karré.
0 h 30 min
Lata sommardagar, ljusa sommarnätter. Nu är sommaren äntligen här. Förhoppningsvis kan vi få njuta av lite välförtjänt ledighet med många och långa kvällar tillsammans med goda vänner. Och varför inte starta middagen med lite goda tilltugg? Har ni t.ex. provat att servera ostbricka före maten, och inte efter när alla redan är proppmätta? Det blir så mycket godare, jag lovar.
Vill man nu inte plocka fram en hel ostbricka utan bara göra lite goda tilltugg att servera till ett glas rosé, så rekommenderar jag er att ta fram lite rädisor med ostdipp och fina spett med frukt, mozzarella och vedrökt karré. Det blir så gott!
Skölj rädisorna och ta bort blasten. Dela på mitten och lägg i en skål med kallt vatten.
Blanda samman yoghurt med finriven ost, salt och gräslök (spar lite till dekoration). Låt stå i minst 30 minuter.
Toppa yoghurten med gräslök, sesamfrön och lite salt.
Skär karrén i lagom stora bitar och rulla ihop till rullar.
Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn.
Dela nektarinerna, först i klyftor och sedan i bitar.
Ta ur mini-mozzarellan ur lagen.
Trä färsk basilika, mozzarella, karré, nektariner och melon på träspetten. Servera direkt!
Australien
83 kr
AUSSIE Flamingo Blush Rosé har en medelstor doft med inslag av jordgubbar, persika och färska lingon. Rosévinet är medelfylligt, friskt och mycket bärig med trevlig eftersmak av jordgubbar, persika och körsbär.
Recept: Linnéa Seidel
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs merLinnéa tipsar om en läcker grilltallrik med biff, grillade grönsaker, ugnsbakad blomkål och västerbottenmajo som pricken över i.
Läs merRosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer