Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Som många av våra nu högt älskade recept var ursprunget till denna klassiker ”enkel mat för fattiga människor”. I efterhand har ingredienser adderats och numera brukar en Salade Niçoise innehålla både färsk tonfisk eller tonfisk på burk, potatis, tomater och ägg. Men som alltid finns det mängder av åsikter om vad salladen får och inte får innehålla. Jag bryter kanske mot alla regler men jag ville ge min sallad lite smak av sommaren och tillsatte färsk persika i skivor. Det är en favorit till färsk tonfisk. En härlig sallad som får sparka igång den soliga säsongen på året. Stek på lite gott bröd att servera till din sallad.
Stek tonfisken i en het grillpanna, cirka 2 minuter per sida. Tonfisken ska inte vara genomstekt utan bara få fin yta.
Koka äggen och låt svalna helt.
Dela potatisen i bitar. Dela salladen och tomaterna, skär persikan i skivor. Skiva rödlöken.
Skala och halvera de avsvalnade äggen.
Varva potatis, sallad, tomater och persika på ett fat. Toppa med rödlök, ägg, oliver och tonfisk skuren i skivor.
Blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla över salladen.
Servera direkt.
Frankrike
98 kr
Ett fruktigt och friskt rosévin med toner av jordgubbar och hallon. Perfekt till sommarens lätta rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs merEn klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs merMoules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs merFölj Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron.
Läs mer