Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Öppna ostronen och lägg dem på plåten.
Skala och finhacka löken. Finhacka gräslök och dill. Lägg undan lite att dekorera med.
Blanda lök, gräslök, dill, crème fraîche, citron, salt och peppar. Klicka i cirka 1 msk i varje ostron. Strö över osten. Gratinera ostronen i 225°C i drygt 10 minuter eller tills osten börjat få färg.
Strö över resten av den finhackade dillen/gräslöken på de gratinerade ostronen och servera genast.
Frankrike
579 kr
Stor, fruktig och nyanserad doft med inslag av solmogen citrus, nektarin, lätt brödighet, karamelliserade mandlar, blommor och mineral. Elegant, komplex, frisk och fruktig smak med en hög men välbalanserad syra och fina små bubblor. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Frankrike
189 kr
L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.
Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen?
Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst. Se filmen nedan!
Recept: Linnéa Seidel
Den tredje september är det ostronets dag och vi hyllar detta härliga blötdjur med ett gott och passande vin i glaset. Vi tipsar om några viner i olika prisklasser som passar till ostron.
Läs merDu som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs merOm du älskar hummer och vill prova något annat, rekommenderar vi att gratinera den enligt Linnéas recept.
Läs merEtt stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!
Läs mer