Ett enkelt fiskrecept med så många härliga smaker som lyfter varandra. Receptet kommer från Swedish Foodie.
Foto: Swedish Foodie
4 portioner torskrygg
mandelpotatis till 4 pers
0,5 purjolök
1 kruka gräslök
100-150 g smör
hasselnötter
1 citron
1 kruka dill
Stek torsken i panna i olja och smör. Salta fettet i pannan rikligt och ös fisken under hela stekningen tills innertemperaturen är på 45 grader.
Koka potatisen mjuk. Krossa potatisen med en stomp eller gaffel och tillsätt hackad purjolök, hackad gräslök, lite citronzest och brynt smör. Rör runt och smaka av med salt.
Rosta hasselnötterna i torr panna tills de börjat få lite färg.
Toppa fisk och stomp med lite brynt smör, dill, hasselnötter och en citronklyfta som pressas över innan man hugger in. Smaklig spis!
Österrike
129 kr
Servera torskryggen med ett friskt rieslingvin från Österrike. Domäne Wachau Riesling Selection är mycket ungdomlig och fruktig med inslag av päron, honungsmelon, citrus och örter.
Recept: Swedish Foodie
Riesling är definitivt en av de mest ädla druvorna. Här tipsar vi om det bästa vinet av riesling på Systembolaget och berättar med om riesling som vin och druva.
Läs merStekt torskrygg med en underbar sås och knaperstekt bacon - lika gott till vardag som till fest. Servera med grönsaker i säsong.
Läs merInför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås.
Läs merEn elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer