I den nya kokboken Mangia med italiensk mat bjuder Oliver Ingrosso på denna underbara och enkla pastarätt som består av tortellini i en gräddig ostsås.
Det här är en riktig tortellini alla panna, en rätt som ursprungligen är från Bologna och helt enkelt är tortellini med grädde. Eller ja, riktig och riktig. Min version i alla fall. Säg inte till någon italienare att jag har i lite smör. Använder du färsk tortellini kan du faktiskt koka den direkt i grädden.
TIPS! Ha aldrig i osten medan värmen är på under pannan, då kommer den att klumpa sig.
/Oliver Ingrosso
Salt
Smör
Grädde, helst 40 % fett
Parmesan
Tortellini, helst färsk, valfri fyllning
Svartpeppar
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Det behöver inte vara jättemycket salt.
I en stekpanna, låt en klick smör smälta ner. Det ska inte brynas utan behålla sin gula färg. Om det börjar bubbla för snabbt kan du ha i lite vatten.
Häll över ordentligt med grädde. Låt koka upp.
Finriv mycket parmesan.
Koka tortellinin så att den är nästintill färdig. Kom ihåg att den ska gå färdigt i grädden sedan så koka
den inte för länge.
Lyft över pastan i grädden, och låt pastan gå klart i såsen. Såsen ska tjockna, men du måste hitta en bra balans för parmesanen kommer att hjälpa till med det också.
Stäng av värmen och rör ner parmesan.
Slunga runt så att såsen blir krämig och fin. Kanske behövs det lite mer pastavatten eller parmesan. Men det kan räcka med ytterst lite vatten för att få en bra balans.
Servera med mer parmesan och nymalen svartpeppar. Här får du gärna använda en microplane för att riva parmesanen på toppen, jag tycker att det blir godast faktiskt.
Ät direkt!
Italien
189 kr
Ett vulkaniskt rödvin från Etna med smaker av körsbär, örter och mineralitet. Perfekt till vilt och grillat.
Recept: Oliver Ingrosso
I oktober släpptes Oliver Ingrossos andra kokbok med italiensk mat. Läs vår intervju med honom där han berättar om sin syn på mat, om den italienska matens framgångsfaktorer och varför han inte använder sig av måttangivelser.
Läs merEn snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.
Läs merEn krämig, italiensk kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen - vad mer kan man önska? Servera gratängen med nykokt pasta eller ris.
Läs merRigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.
Läs mer