Tortellini alla panna.

I den nya kokboken Mangia med italiensk mat bjuder Oliver Ingrosso på denna underbara och enkla pastarätt som består av tortellini i en gräddig ostsås.

Tortellini alla panna

1

0 h 20 min

Det här är en riktig tortellini alla panna, en rätt som ursprungligen är från Bologna och helt enkelt är tortellini med grädde. Eller ja, riktig och riktig. Min version i alla fall. Säg inte till någon italienare att jag har i lite smör. Använder du färsk tortellini kan du faktiskt koka den direkt i grädden.

TIPS! Ha aldrig i osten medan värmen är på under pannan, då kommer den att klumpa sig.

/Oliver Ingrosso

Vårt vintips till Tortellini alla panna:

Recept: Oliver Ingrosso

Oliver IngrossoÄt med hjärtat är Oliver Ingrossos uppmaning i nya kokboken Mangia.

I oktober släpptes Oliver Ingrossos andra kokbok med italiensk mat. Läs vår intervju med honom där han berättar om sin syn på mat, om den italienska matens framgångsfaktorer och varför han inte använder sig av måttangivelser.

Läs mer
Pasta med pancetta och Il Capolavoro på box.Pasta med pancetta.

En snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.

Läs mer
Kycklinggratäng med soltorkade tomater och basilika.Kyckling i ugn med soltorkade tomater och basilika.

En krämig, italiensk kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen - vad mer kan man önska? Servera gratängen med nykokt pasta eller ris.

Läs mer
Rigatoni all’amatricianaRigatoni all’amatriciana.

Rigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.

Läs mer