Tunnbrödsnittar med ren eller rostbiff.

God och snabblagad plockmat som passar bra på julbordet. Får du inte tag i renkött fungerar rostbiff som alternativ.

Rensnittar

10-12 bitar

Mer till julbordet:

Recept: Linnéa Seidel

Snittar med matjessill och saffrans creme fraîcheSnittar med matjessill och creme fraîche med saffran.

Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.

Läs mer
Grönkålspaj med prästostGrönkålspaj med prästost på julbordet.

Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.

Läs mer
Ugnsrostad brysselkål med bacon och honungUgnsrostad brysselkål med bacon och honung.

Brysselkål har en given plats på julbordet.

Läs mer
Lingon- och apelsingravad laxLingon- och apelsingravad lax.

Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!

Läs mer
ApelsinsillLättfixad krämig sill med smak av apelsin.

En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

Läs mer
Julkryddad fläskfilé med aprikoserJulkryddad fläskfilé med aprikoser.

Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!

Läs mer
Saffransglass med salta, kanderade nötterSaffransglass med salta, kanderade nötter.

Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.

Läs mer
Chill Out tre vinboxar på ett bord.CHILL OUT

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer