Västerbottensflarn med vispad smetana.

Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.

Västerbottensflarn med vispad smetana.

10

0 h 30 min

När ostflarnen fortfarande är varma stansar jag ut rundlar med hjälp av ett kakmått. Men det är inget måste.

Jag gjorde en vegetarisk topping med vispad smetana, dill, tångkaviar och salladslök. Du kan självklart toppa även med räk- eller kräftstjärtar om du känner för det. Eller varför inte finstrimlat renkött?

/Linnéa

Dryck till ostflarnen:

Recept: Linnéa Seidel

Inlagd vegansk sill med aubergine och morötterVegansk inlagd sill med aubergine.

Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.

Läs mer
Gubbröra på kavring.Smörrebröd med gubbröra.

Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!

Läs mer
Revbensspjäll med kålsallad.Revbensspjäll med kålsallad och äppelchutney.

Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.

Läs mer
Mandelmusslor med hjortronsylt.Mandelmusslor med hjortrongrädde och kolasås med brynt smör.

Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.

Läs mer