Många har redan upptäckt de fantastiska bananpannkakorna som passar lika bra som frukost som till mellanmål eller fika. Här får du ett veganskt recept på bananplättarna!
Många har redan upptäckt de fantastiska bananpannkakorna som passar lika bra som frukost som till mellanmål eller fika. Det här receptet är inte bara himmelskt gott utan även veganskt och utan tillsatt socker.
Bananpannkakor går att variera i det oändliga med olika typer av tillbehör, såsom bär, frukt och nötter. Du kan göra dem som vi gör i det här receptet: med havregryn för extra fibrer och mättnadskänsla, eller utan ägg och mjölk för veganska bananpannkakor.
En kolasås eller chokladsås till är ju inte helt fel om du vill ha en sötare variant! Bär eller nötter kan även blandas i själva bananpannkakorna för variation. När du gör dessa veganska bananpannkakor är ett tips att använda riktigt mogna bananer, gärna övermogna, som då ger en härlig sötma.
Mixa havregrynen i en matberedare så att de blir till ett mjöl.
Lägg i resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät smet.
Låt gärna smeten stå i 5 min för att svälla lite.
Stek bananpannkakorna i kokosolja, gärna lite mindre storlek så att de blir som bananplättar.
Toppa dina veganska bananpannkakor med t.ex. vispad kokosgrädde och färska jordgubbar eller med blåbär, agavesirap och valnötter.
Italien
109 kr
Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant har en aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.
Mimosa är en fräsch drink som avnjuts främst under sommaren och till brunchen. Men hur blandar du den bäst? Och vilket slags mousserande är att föredra?
Läs merGör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs merHuevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Läs merInstagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Läs mer