Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Årgång:

2022

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant

Italien


110,00 kr

Systembolaget nr:

8603602

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant har en aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdarna Colosso och Santo Stefano Belbo och rankorna är i snitt 35 år gamla. Vingårdarna sluttar mot syd-öst och syd-väst och ligger på cirka 320 meters höjd och består av kalkrik sand. Skörden sker i mitten av september då socker- och syrahalten är perfekt. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar där temperaturen kontrolleras till 15-16 grader under en period på ca 7 dagar. Därefter avbryts jäsningen och jäser klart i en sluten tank så att bubblorna utvecklas.

Passar till

Som pratvin eller till allehanda desserter. Är ett av de dessertviner som har det bredaste användningsområdet. Till glass och Sorbet, fruktdesserter, syrliga desserter och möter även väl kraftigare desserter.

Desserter

Kul att veta

Från årgång 2016 är detta vin klassat som en Moscato d’Asti DOCG Canelli. Av de 52 distrikt som har rätt att producera Moscati dÁsti är det bara 22 som ligger inom den prestigefulla subzonen Canelli. Dessutom måst druvorna växa minst 165 meter över havet.Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti i norra Italien och är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 20% Barbera och resterande 30% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir. 75% av produktionen kommer från egna odlingar och man producerar varje år cirka 250 000 flaskor.


13,5 poäng (=) Öppen doft av parfym, päron, rosor och aprikos. Söt, frisk och fruktig smak med spänstig fruktsyra, finstämd mousse samt ett rent avslut med balans mellan syra och sötma.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Dessertvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

5,5 %

Systembolaget nr

8603602

Volym

0,375 l

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Skruvkork i metall

Lagring

Vinner inte på lagring.