En enkel grilltallrik med sommarens bästa smaker. Linnéa älskar att marinera grönsakerna innan hon grillar dem. Då får de fin smak från marinaden och sen en extra dimension från grillningen.
För att göra det hela lite mer matigt blandar jag de grillade grönsakerna med kokt, kall quinoa. Men det går precis lika bra att ta bulgur eller något annat gryn man gillar.
Vattenmelon och ost är ju en välkänd kombination och jag tycker den krispiga, fräscha vattenmelonen gör så mycket för både smak och konsistens här! Och tillsammans med den salta grillade osten blir det matmagi!
Linnéa
Skär halloumi i jämnstora stavar.
Riv skalet och pressa saften ur citronen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda detta med olivolja och ringla över halloumi. Låt marinera någon timme.
Grilla osten tills den fått fin färg runt om.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda tillsammans med olja, svartvinbärssaft. äppelcidervinäger, örtsalt och basilika.
Skär ner aubergine, zucchini, paprika och rödlök i jämnstora bitar. Lägg detta i marinaden och låt gärna marinera ett par timmar.
Grilla grönsakerna i en grillkorg på grillen tills de mjuknat och fått fin yta.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Smaksätt med en buljongtärning.
Blanda de grillade grönsakerna med quinoan.
Skala och skär melonen i bitar. Stek brödet hastigt i lite olja.
Servera den grillade halloumin med de grillade grönsakerna och quinoan, vattenmelon, stekt bröd och den nyslagna bean. Toppa med salt och färsk basilika.
Hacka löken fint. Koka upp lök, vatten, vinäger, dragon och vitpeppar. Låt reducera till hälften. Sila och låt svalna helt.
Smält smöret. Låt det svalna något. Runt 50°C brukar det vara lagom.
Sätt en bunke över ett vattenbad.
Ha i äggulorna och den nedkokta vinägern. Vispa oavbrutet tills det blir riktigt tjock och fluffigt.
Tillsätt smöret i en mycket tunn och fin stråle i omgångar under konstant vispande. Smöret ska liksom vispas in i äggulorna.
Smaka av med finhackad persilja, dragon, lite cayennepeppar efter smak, salt och peppar.
Australien
219 kr
239 kr
Ett mjukt och fruktigt vin med inslag av svarta vinbär, kryddor och chokladtoner. Utmärkt till grillade kötträtter.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på grillmiddag med grillad kyckling med massor av härliga smaker. Till det gör hon pommes frites av rotfrukter och en egen, försvenskad version av den så populära guacamolen.
Läs merEtt somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs merLinnéa tipsar om en favorit som är enkel att variera. Somrig sallad med jordgubbar och vit quinoa - god som den är eller som tillbehör till grillat.
Läs merGrillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer