En härligt smakrik sallad där räkorna får smak av chili och ingefära. Servera glasnudelsalladen ihop med en wasabikräm.
Glasnudelsalladen har blivit en favorit hos många. Tack var dressingen får vi mycket smak utan att det känns tungt. Räkorna mättar bra och wasabikrämen gör att det känns lite extra lyxigt.
Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt.
Skala morötterna och skär i tunna stavar, tillsätt rödlök skuren fint. Skölj och hyvla gurkan på mandolinen och bryt hjärtbladsalladen grovt.
Kärna ur och strimla den röda chilin i tunna strimlor.
2 msk olja med neutral smak
4 msk fisksås
4 msk (rostad) sesamolja
2 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
ca 300 g räkor, skalade
0,5 röd chili, finhackad
15 g färsk ingefära, finriven
färsk mynta
färsk koriander
1 msk svarta sesamfrön
Rör ihop en dressing av olja, fisksås, sesamolja, risvinäger, limejuice och rörsocker, smaka av.
Låt räkorna marineras i en skål tillsammans med finhackad chili och färsk ingefära.
3 dl crème fraiche
3 tsk wasabipasta
salt/vitpeppar
Rör ihop crème fraiche och wasabipasta i en skål, smaka av med salt och peppar.
Lägg upp glasnudlar, marinerade räkor och grönsaker på tallrikar eller ett större fat. Ringla över dressingen, blanda om och garnera med hela blad av mynta, koriander och svarta sesamfrö.
Servera med wasabi crème fraiche.
Recept: Louise Bondebjer
Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.
Läs merDen här härliga pumpachutneyn med tomat är lika god till lagrade ostar som till en kryddig indisk gryta.
Läs merLinnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs merEn klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.
Läs mer