Nu är det dags att avsluta vår Alla hjärtans dag-middag och vilken dryck passar egentligen bättre för detta ändamål än ett gott dessertvin?
En underbart avslutning på Alla hjärtans dag-middagen. Gör en granita som du använder som topping på en mjuk och krämig pannacotta med vit choklad. Det kommer att bli granita över, vilket är helt perfekt! Nästa gång du känner för en drink, så har du nämligen huvudingrediensen redo i frysen! Skopa bara upp lite granita och lägg i ett fint glas, stick i ett sugrör och dekorera med mynta - fördrinken är fixad!
Börja med att göra granitan genom att blanda koncentrerad jordgubbssaft, vin och vatten i en burk, sätt på ett lock och ställ in i frysen över natten.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Värm grädde och mjölk i en kastrull, hacka chokladen och låt den smälta ner i den varma vätskan. Rör om ordentligt tills all choklad smält.
Krama ur allt vatten ur det blötlagda gelatinbladet. Låt det smälta ner i den varma grädden. Rör om väl.
Häll upp i små fina glas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
Precis innan servering, ta fram din granita. Använd en gaffel för att skrapa loss och toppa varje pannacotta med granita.
Italien
109 kr
Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant har en aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.
Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar.
Läs merHär har vi listat åtta festliga desserter som passar perfekt för er romantiska middag på Alla hjärtans dag. Vad säger "Jag älskar dig" mer än en läcker, hemgjord efterrätt?
Läs merEtt litet familjeföretag som ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti.
Läs mer