Risotto med hummer och smörstekta kantareller.
När det kommer till det här med buljongen, ja då finns det flera olika sätt att göra det hela på. Oavsett vad du väljer så är det viktigaste att du använder en varm buljong. Låt den stå och sjuda i en kastrull på spisen medan du tillagar risotton.
Det absolut godaste blir förstås om du har kokat din egen skaldjursbuljong. Det är inte alls svårt men det tar sin lilla tid och det kanske man inte alltid ha tid och ork för en fredagskväll. Spara däremot gärna skalen från den här middagen och koka buljong på när du har tid!
Ett annat alternativ är att blanda hummer-/skaldjursfond med vatten. Det blir också gott och det står på flaskan hur mycket fond som ska blandas med vatten.

Risotto med hummer, havskräftor och smörstekta kantareller
Två vintips i olika prisklass till risotto med hummer och smörstekta kantareller:
Till veckans fredagsmys rekommenderar jag ett glas vitt vin från Sydafrika. Det har en medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen.
I en dyrare prisklass väljer vi denna Pouilly-Fuissy som är en mycket välkänd appellation som ligger i den södra delen av Bourgogne i området Mâconnais.
Smaken är välbalanserad med en viss fetma i munkänslan. Fruktigheten, syran, och toner från rostade fat är väl samspelta och i avslutet finner man en elegant mineralitet.