Blossa 24 – så smakar årets glögg från Blossa 2024!
Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »Det är inte många svenska frukter vi kan njuta av under vinterhalvåret, men äpplen är en vi alltid kan lita på. Låt den smaksätta dina vinterdrinkar – varför inte tillsammans med en skvätt glögg?
Här har vi använt oss av den alkoholfria varianten av årets glögg, Blossa 24, med toner av rökig whiskey och umami från algen dulse. Självklart har den fortfarande de klassiska glöggkryddorna och sötman och dessa smaker tillsammans gör den utmärkt för en enkel drink som denna.
10 cl Blossa 24 alkoholfri
5 cl äppeljuice
isbitar
ev. äppelskiva & kanelstång
Blanda Blossa 24 alkoholfri och äppeljuice i ett glas.
Fyll på med is och dekorera med en äppelskiva och kanelstång.
I Blossa 24 Alkoholfri har glöggkryddorna dragit i whisky för smak och vinet har sedan avalkoholiserats. Detta gör att smak och karaktär bibehålls på bästa möjliga sätt även efter att alkoholhalten på 0,5% säkerställts.
145,00 kr
Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.
Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »Blanda en julig variant av klassikern Whiskey Sour där den får kryddiga toner av glögg. Här är ett recept som blandas med årgångsglöggen Blossa 24.
Läs mer »En äggtoddy är en klassisk vinterdrink som du kan smaksätta på massor av sätt. Här har vi använt årets Blossa.
Läs mer »Gör din klassiska Negroni mer kryddig och värmande under de kalla vintermånaderna. Här får Blossas starkvinsglögg ge smak åt en juligare Negroni.
Läs mer »