Glöggtoddy med Blossa 24.

En äggtoddy är en klassisk vinterdrink som du kan smaksätta på massor av sätt. Här har vi använt årets Blossa.

Alkoholfri Glöggtoddy.
logo

1

logo

0 h 10 min

Här har vi blandat en alkoholfri variant av äggtoddyn, men du kan även använda den 15-procentiga årgångsglöggen av Blossa 24.

Alkoholfri glöggtoddy:

Ingredienser

  • 4 cl Blossa 24 alkoholfri

  • 3 äggulor

  • 2,5 msk strösocker

  • ev. stjärnanis

Gör så här

    1. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet.

    2. Rör ner Blossa 24 alkoholfri i smeten. Häll upp i två glas och servera direkt.

    3. Dekorera eventuellt med en stjärnanis på toppen.

Blossa 24 Alkoholfri

95,00 kr


I Blossa 24 Alkoholfri har glöggkryddorna dragit i whisky för smak och vinet har sedan avalkoholiserats. Detta gör att smak och karaktär bibehålls på bästa möjliga sätt även efter att alkoholhalten på 0,5% säkerställts.

Blossa 24 15%

145,00 kr


Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.