Amarula Eggnog.
Eggnog, eller äggtoddy på svenska, är en klassiker som både dricks till jul och påsk i olika varianter. Här har vi smaksatt den med Amarula, kanel och muskot för att få en riktigt julig känsla.
Eggnog, eller äggtoddy på svenska, är en klassiker som både dricks till jul och påsk i olika varianter. Här har vi smaksatt den med Amarula, kanel och muskot för att få en riktigt julig känsla.
Ingredienser
2 ägg
1/2 dl socker
2 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
10 cl Amarula
riven muskot
kanelstång
Gör så här
Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.
Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
Blanda Amarula i smeten. Blanda i hälften av grädden.
Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Servera i glas och garnera med riven muskot och kanelstång.
Amarula Cream, 700ml
200,00 kr
Amarula är en krämig söt dryck med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Den kan serveras med krossad is eller kyld som avec och ger oändliga möjligheter som ingrediens i drinkar, bakverk, sötsaker och maträtter.
Christmas Manhattan.
Blossa 21 - en hyllning till den solmogna apelsinen.
Lumumba.
Lumumba är lika enkelt som gott. Varm choklad som spetsas med konjak och toppas med vispad grädde. Mums!
Läs mer »