Amber Negroni - twist på White Negroni.

Tina Shine har skapat en drink med inspiration både från originalet Negroni och den friskare White Negroni. Hennes Amber Negroni har primärt svenska ingredienser och är en perfekt vår- och sommardrink!

Amber Negroni
Explorer Gin

Explorer Gin

Sverige

219,00 kr


Carpano Bianco

Carpano Bianco

Italien

Systembolaget nr:

7446701

210,00 kr


Bäska Droppar

Bäska Droppar

Finland

Systembolaget nr:

21402

245,00 kr


logo

1

logo

24 h 0 min

Inspirationen till min drink Amber Negroni är en blandning av den italienska klassiska drinken Negroni på lika delar gin, amaro och söt vermouth som är en bittersöt historia med hint av apelsin, och den mer friska och örtiga White Negroni med franska inslag.

Amber Negroni är en Negroni med svenska förtecken som passar utmärkt till våren och sommarens fester. Den är mycket frisk och samtidigt komplex, med en lång eftersmak som fyller näsan och gommen med citron, sommarörter, anis, pomerans och många fler nyanser som jag har svårt att sätta fingret på. Den här sommarcocktailen avnjuts i små sippar som får ta plats.

I Amber Negroni kommer det bittra inslaget från en hemmagjord Bäska dropparlikör som blev svingod och påminner om en svensk amaro. Mitt val av gin faller på den svenska, ekologiska Explorer Gin. Det söta starkvinet har jag inget passande svenskt substitut för men väljer för ändamålet den italienska Carpano Bianco som har en fräsch citruston och rund kropp med smak av vanilj. Avslutningsvis serverar jag drinken med en citronzest.

Amber Negroni:

Ingredienser

 • 2 cl Explorer Gin

 • 2 cl Carpano Bianco

 • 2 cl Bäska dropparlikör*

 • Citronzest

Gör så här

  1. Häll gin, Carpano Bianco och Bäska dropparlikör i ett rörglas eller i en shaker fylld med is och rör om i ungefär 10 sekunder.

  2. Häll över drinken i ett rocksglas (whiskey tumbler) med is.

  3. Garnera med citronzest.

Bäska Dropparlikör:

Ingredienser

 • 3 dl Bäska droppar

 • 2 dl sockerlag på brunt socker med proportionen 50/50 socker och vatten

 • Zest från 1 apelsin

 • Zest från 1 citron

Gör så här

  1. Gör en sockerlag på lika delar brunt socker och vatten.

  2. Blanda ut Bäska droppar med sockerlagen och tappa på burk.

  3. Lägg i zesten från apelsin och citron.

  4. Låt stå över natten och ta sedan ut zesten.

Explorer Gin

219,00 kr


Explorer har varit en svensk klassiker sedan 60-talet. Deras gin har en välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Carpano Bianco

210,00 kr


Carpano Bianco är en klar Vermouth med lätt gulnande ton. Smaken är komplex av citrus, vanilj, mandlar och kakaobönor.

Bäska Droppar

245,00 kr


Bäska Droppar har en komplex, mild och blommig doft av malört och kanel. Fyllig, torr och mycket bitter smak med tydlig karaktär av malört, inslag av pomerans och kanel.

Recept: Tina Shine