Barracuda Winter Spiced – ny rom med smak av julen.
Den 1 november gör Barracuda Winter Spiced entré i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Här blandas klassiska julkryddor med karibiska smaker.
Läs mer »Smakrik romdrink med varma toner som du enkelt blandar och och gärna garnerar med en apelsintwist med neljikor för en julig touch.
2 cl Barracuda Winter Spiced
2 cl Boulard Grand Solage Pays d'Auge
1.5 cl sockerlag (görs på lika volymer socker och vatten)
1 stänk apelsinbitters
nejlikor
apelsinskal
is (gärna klaris)
Stick tre nejlikor i ett apelsinskal.
Rör Barracuda Winter Spiced, Boulard Grand Solage Pays d'Auge och apelsinbitters med is.
Sila upp på en stor isbit i ett whiskyglas och stick ner apelsintwisten med nejlikorna mellan isen och glaset.
190,00 kr
Kryddig smak med sötma, inslag av fat, arrak, apelsinskal, kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och vanilj.
356,00 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.
I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Boulards Calvados dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.
Den 1 november gör Barracuda Winter Spiced entré i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Här blandas klassiska julkryddor med karibiska smaker.
Läs mer »Midnight Rum är en värmande romdrink som kryddas med en aning chili och toppas med sammetslen grädde.
Läs mer »Inför lanseringen av Barracuda Caribbean Dark fick Niklas Falkman äran att sätta ihop denna drink. Både läskande och snygg.
Läs mer »Niklas Falkman är en mästare på drinkar. Barracuda Buck är ingen undantag. Lite rom och lite Ginger ale - bam!
Läs mer »