Bellini – den klassiska proseccodrinken.

Bellini är en av Italiens mest kända cocktails och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig persikojuice.

Bellini
FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

Italien

Systembolaget nr:

5940401

109,00 kr


Bellini uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen: Harry's Bar i Venedig. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet "Bellini".

I originalreceptet ska persikopurén göras på vita persikor. Ett alternativ är att köpa en burk konserverade persikor som du kör länge i en mixer, eller att köpa en barnmatsburk med persikopuré.


Fynd i december:


Väljer du att göra purén från grunden köper du persikor som du kärnar ur och skär i mindre bitar som du sen mixar till en slät puré. Sila sedan purén genom en nätsil och tillsätt 20 gram socker per 100 gram puré. Rör tills sockret löst upp sig.

Bellini

Ingredienser

  • 3 cl persikopuré eller persikojuice

  • 12 cl Prosecco

Gör så här

    1. Häll persikopurén i ett champagneglas.

    2. Fyll på hälften av Proseccon.

    3. Rör om försiktigt.

    4. Toppa sen med resten av bubblet.

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

109,00 kr


Både doft och smak i FiorAmore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet.

Fler goda drinkrecept: