French 75.
French 75 är en riktig klassiker i cocktailvärlden. Här får du ett säkert recept som är svårt att misslyckas med.
Läs mer »Bellini är en av Italiens mest kända cocktails och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig persikojuice.
Bellini uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen: Harry's Bar i Venedig. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet "Bellini".
I originalreceptet ska persikopurén göras på vita persikor. Ett alternativ är att köpa en burk konserverade persikor som du kör länge i en mixer, eller att köpa en barnmatsburk med persikopuré. Väljer du att göra purén från grunden köper du persikor som du kärnar ur och skär i mindre bitar som du sen mixar till en slät puré. Sila sedan purén genom en nätsil och tillsätt 20 gram socker per 100 gram puré. Rör tills sockret löst upp sig.
3 cl persikopuré eller persikojuice
12 cl Prosecco
Häll persikopurén i ett champagneglas.
Fyll på hälften av Proseccon.
Rör om försiktigt.
Toppa sen med resten av bubblet.
109,00 kr
Abbazia Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit, melon, lite citrus och mandelmassa. Smaken är fräsch med behagliga bubblor. Vinet är fruktigt och tilltalande utan att vara krävande. Har en trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.
French 75 är en riktig klassiker i cocktailvärlden. Här får du ett säkert recept som är svårt att misslyckas med.
Läs mer »Negroni Sbagliato är en vidareutveckling av den klassiska drinken Negroni med mousserande vin istället för gin. Se recept och video hur man blandar den här.
Läs mer »Succén med vinerna från Don Simon fortsätter – näst på tur kommer ett pärlande läckert bubbel: Don Simon Seleccion Brut.
Läs mer »