Honeoye holiday.

Honeoye (uttalas honey eye) är en mycket vanlig, tidig jordgubbssort med generös sötma, frisk syrlighet och mycket bärsmak. Honeoye mognar tidigt i juni och finns över midsommar. En perfekt grund att göra jordgubbsdrinkar på till midsommarfirandet.

Honeoye holiday
Koskenkorva Rhubarb

Koskenkorva Rhubarb

Finland

Systembolaget nr:

5038002

172,00 kr


logo

0 h 15 min

Honeoye:

Ingredienser

  • 2 cl Koskenkorva Rhubarb

  • 2 cl torr sherry

  • 1 cl stilla vatten

  • 2 cl Honeoye syrup*

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser i ett rörglas med rikligt med is.

    2. Häll upp i ett välkylt sherryglas eller annat vackert dessertglas.

Honeoye syrup:

Ingredienser

  • 200 g honeoye jordgubbar

  • 1 dl vatten

  • 1 dl flytande honung

  • citronskal från 1 citron

  • 1 knippe basilika

  • 1/2 krm salt

Gör så här

    1. Muddla 200 g färska honeoye jordubbar och blanda med 1 dl vatten och 1 dl flytande honung i en kastrull. Addera skalet från en citron, basilikan och saltet och rör om.

    2. Låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter och ställ av för att svalna. Sila sedan vätskan genom en finmaskig sil och häll upp på flaska.

    3. Förvara svalt i högst 1 vecka.

Koskenkorva Rhubarb

172,00 kr


Koskenkorva Rhubarb är välbalanserad och frisk, gjord på färska rabarber och granatäpple. Doften är fräsch av rabarber med en fruktig underton av granatäpple. Naturlig smak av rabarber i härlig kombination med juicigt granatäpple.

En midsommarnattsgrogg

En midsommarnattsgrogg.


En fantastisk drink på akvavit och jordgubbssaft med en härlig smak av jordgubb, dill och svensk sommar. Ett tips för extra sommarkänsla är att göra egen jordgubbssaft, alternativt att köpa ett fint lokalt varumärke med rikliga och äkta jordgubbstoner.

Läs mer »