Honeoye holiday.
Honeoye (uttalas honey eye) är en mycket vanlig, tidig jordgubbssort med generös sötma, frisk syrlighet och mycket bärsmak. Honeoye mognar tidigt i juni och finns över midsommar. En perfekt grund att göra jordgubbsdrinkar på till midsommarfirandet.
0 h 15 min
Honeoye:
Ingredienser
2 cl Koskenkorva Rhubarb
2 cl torr sherry
1 cl stilla vatten
2 cl Honeoye syrup*
Gör så här
Blanda alla ingredienser i ett rörglas med rikligt med is.
Häll upp i ett välkylt sherryglas eller annat vackert dessertglas.
Honeoye syrup
Ingredienser
200 g honeoye jordgubbar
1 dl vatten
1 dl flytande honung
citronskal från 1 citron
1 knippe basilika
1/2 krm salt
Gör så här
Muddla 200 g färska honeoye jordubbar och blanda med 1 dl vatten och 1 dl flytande honung i en kastrull. Addera skalet från en citron, basilikan och saltet och rör om.
Låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter och ställ av för att svalna. Sila sedan vätskan genom en finmaskig sil och häll upp på flaska.
Förvara svalt i högst 1 vecka.
Koskenkorva Rhubarb
149,00 kr
Koskenkorva Rhubarb är välbalanserad och frisk, gjord på färska rabarber och granatäpple. Doften är fräsch av rabarber med en fruktig underton av granatäpple. Naturlig smak av rabarber i härlig kombination med juicigt granatäpple.
En midsommarnattsgrogg.
En fantastisk drink på akvavit och jordgubbssaft med en härlig smak av jordgubb, dill och svensk sommar. Ett tips för extra sommarkänsla är att göra egen jordgubbssaft, alternativt att köpa ett fint lokalt varumärke med rikliga och äkta jordgubbstoner.
Läs mer »Klassisk Strawberry Daiquiri.
En drink som för tankarna till sommar och semester. Strawberry Daiquiri är en modern klassiker med ljus rom och lime - och jordgubb såklart.
Läs mer »Koskenkorva Rhubarb med färsk rabarber och granatäpple.
Gjord på färska rabarber och granatäpple - en ljuv rosaskimrande förening mellan sött och syrligt att servera kall som den är eller i uppfriskande drinkar.
Läs mer »