Horse's neck.

Whiskeyns mjuka karamellsmak möter den fräscha ingefäran i Ginger Ale och ger en stor smakupplevelse med ett fåtal ingredienser.

Horse's neck
Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

USA

Systembolaget nr:

58501

340,00 kr


logo

1

En Horse's Neck görs på riktigt bra whiskey, Ginger Ale och lite Angostura som ger drinken extra krydda. Whiskeyns mjuka karamellsmak möter den fräscha ingefäran i Ginger Ale och ger en stor smakupplevelse med ett fåtal ingredienser.

En cocktails populäritet kanske inte hänger lika mycket på namnet som hur den smakar, men det spelar en viss roll. Namnet Horse’s Neck fastnar i minnet och kommer från garnityret: en lång, tunn bit citron-zest. Zesten, som nästan ser ut som en spiral, påminner om en vacker hästhals och ger drinken en fin fruktsmak.

Horse's Neck skapades i slutet av 1800-talet och var från början en alkoholfri dryck med Ginger Ale, lite citron och mycket is. Drinken blev populär och utvecklades under 1910-talet genom att man tillsatte bourbon eller brandy. För att undvika förvirring vid bardiskarna gav man den nya varianten namnet “Horse’s Neck with a kick” eller “Stiff Horse’s Neck”. Den eleganta whiskey-varianten blev snabbt så poppis att den alkoholfria drinken glömdes bort och därmed försvann även "with a kick" och "stiff" från namnet.

Ingredienser

  • 6 cl Jack Daniel's

  • 2 stänk Angostura

  • Ginger Ale

  • 1 ekologisk citron

Gör så här

    1. Häll is i ett glas.

    2. Tillsätt Jack Daniel's och två stänk Angostura.

    3. Fyll på med Ginger Ale och garnera med skruvad citron-zest.

Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

340,00 kr


Lite tuffare och hårdare än de flesta andra whiskeys och bourbons. Avnjutes rakt upp och ned som den är eller "on the rocks". Eller i cocktails.

Vegan
Thomas Henry Ginger Ale

Thomas Henry Ginger Ale

17,00 kr


Gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt bitter och intensiv på samma gång.

Här kan du köpa Thomas Henry

Jack Daniel's ektunna

Jack Daniel's


Jack Daniel’s - myten, mannen och legenden vars whiskey inte lämnar någon oberörd. Historien om Jack Daniel's börjar i Lynchburg 1850.

Läs mer »