Klassisk Irish Coffee.

När du vill ha en perfekt drink efter maten eller bara sitter och myser framför brasan. Gör en Irish hemma - precis lika bra som proffsen.

Klassisk Irish Coffee.
Buffalo Trace

Buffalo Trace

USA

Systembolaget nr:

59501

409,00 kr


En klassisk Irish Coffee passar perfekt när du vill ha en drink efter maten eller när du bara sitter och myser framför brasan. Med detta receptet gör du en Irish Coffee som ett riktigt proffs!

Kuriosa: drinken Irish coffee är skapad av Joe Sheridan på Irland. När frusna flygpassagerare från USA landade och behövde något värmande skapade Joe denna klassiska varma drink. - Är det Brasilian coffee? Undrade de. - No it is Irish, svarade Joe.

Ingredienser

 • toddyglas (glas som tål lite värme)

 • 5 cl irländsk whiskey

 • ca 10 cl hett bryggkaffe

 • 2 tsk farinsocker

 • grädde

 • ca 3 kaffebönor till garnityr

Gör så här

  1. Förbered så du har alla ingredienser framme och klara. Brygg kaffet, lättvispa grädden (kyl den ej) och fyll på glaset med hett vatten så det håller värmen.

  2. Häll ut vattnet och häll i 2 tsk farinsocker och hälften av kaffet i det varma glaset och rör om så sockret löser sig.

  3. Häll i spriten och resten av kaffet.

  4. Spara plats för ca 1,5 cm till grädden.

  5. Häll den lättvispade grädden försiktigt på en sked så den rinner ner och lägger sig fint ovanpå, lättare om skeden är lite varm.

  6. Garnera med tre kaffebönor.

  7. Irish Coffee serveras aldrig med sugrör, den skall avnjutas genom grädden!

Whiskey till din Irish Coffee

Buffalo Trace

409,00 kr


Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.