Tallkottesockerlag.
Denna lyxiga syrup (sockerlag) kallas mugolio och kan köpas för dyra pengar - eller så testar man att göra en variant själv. Här är Bella Porciles recept från boken "Vilda drinkar".
Läs mer »Kott å gott är en av Bella Porciles drinkar från hennes bok Vilda Drinkar. Den görs med bl.a. bourbon, bitter och en spännande tallkottesyrup.
Foto: Lauren Aadland
Bella Porciles ord om drinken från boken:
Ekorrarna har sparat små, små gröna tallkottar på tallarna för mig att varsamt plocka och koka ner till en bärnstensfärgad tallkottesockerlag som blir smakbäraren i denna skogiga old fashioned.
50 ml Bourbon Whiskey
10 ml tallkottesyrup (tallkottesockerlag)
3 stänk bitter
Flingsalt
Sockerkottar
Rör ihop alla ingredienser i ett rörglas med is.
Sila upp över stor isbit.
Garnera med mjuka, sockriga tallkottar på pinne och en tallkvist.
440,00 kr
Fyllig och rund smak med mycket karaktär från de amerikanska ekfaten som den lagrats i. En perfekt bourbon att avnjutas precis som den är, eller att blanda en Old Fashioned på.
Recept: Bella Porcile
Denna lyxiga syrup (sockerlag) kallas mugolio och kan köpas för dyra pengar - eller så testar man att göra en variant själv. Här är Bella Porciles recept från boken "Vilda drinkar".
Läs mer »Bella Porcile är en uppskattad bartender som gör cocktails på ingredienser som hon har plockat i naturen. Vi har pratat med henne om att använda det som finns i naturen och om hennes cocktailbok ”Vilda drinkar”.
Läs mer »Vår cocktailskribent Tina Shine skriver här om naturens läkeväxter och magiska egenskaper i maten och dryckens värld.
Läs mer »Drinkkreatören Bella Porcile har skapat en varm drink med te och Gammel Dansk som bas och som kryddas med stjärnanis, ingefära och rönnbär.
Läs mer »