Varm choklad och Menta.
Brancamenta och varm choklad är en otrolig kombination och ger den varma söta chokladen lite vuxnare toner och kompleterar varandra perfekt
Läs mer »En variant på en G&T? Självklart löser vi det - vi ger dig Menta & Tonic. Helt enkelt en djärvare variant på klassikern.
Man började tillverka Brancamenta 1962 och basen är en Fernet-Branca där man tillsätter myntaolja, vatten och socker. Blandningen lagras sedan ett par månader på tank så att alla smaker hinner gifta sig. Sätten att avnjuta Brancamenta är många – som digestivo efter maten, med massor med krossad is som aperitif eller varför inte som en djärv variant på en GT? För att få till en Menta & Tonic använder du 1/5 Brancamenta och 4/5 Tonic Water. Receptet nedan har vi förenklat det något.
4 cl Brancamenta
ca 1.5 dl Thomas Henry Tonic Water
is
myntablad
Fyll ett long drink-glas med is.
Häll i Branca Menta och Tonic Water.
Pressa i en halv lime.
Garnera med myntablad.
56,00 kr
En oslagbar kombination av malört och mint som friskar upp och gör gott för magen efter en stor middag.
Finns även i flaska om 500 ml och 3000 ml.
Thomas Henry Tonic Water är gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt bitter och intensiv på samma gång. År 1773 lyckades Thomas Henry för första gången med att berika vatten med koldioxid i sitt labb i Manchester och har därför fått ge namn åt dessa drycker.
Brancamenta och varm choklad är en otrolig kombination och ger den varma söta chokladen lite vuxnare toner och kompleterar varandra perfekt
Läs mer »Här får du reda på varför pepparmintslikören Brancamenta från Fernet har den legendariska operasångerskan Maria Callas att tacka för sin uppkomst.
Läs mer »En härligt värmande kaffedrink med viss sötma, smak av frisk mint och toner av Fernet som toppas med vispad grädde. Supersmarrig och enkel att göra!
Läs mer »Prova den supergoda shoten Menta Rula! Riktigt enkel att göra och smaken påminner lite om karamellen Marianne.
Läs mer »