Moscow Mule.

Moscow Mule är en fräsch drink med anor från 40-talet. Vodka, ginger beer, lime och några stänk angostura bitter - garnera med mynta och lime.

Moscow mule i mässingsmugg
logo

1

logo

0 h 5 min

Hur säljer jag vodka till amerikaner? En fråga som John G Martin ställde sig det ödesdigra året 1941. Till hans glädje hade den ärrade bartendern Jack Morgan liknande bryderier. Morgan kämpade för fullt med att få ruljans i försäljningen av den ginger beer han skapat. Deras blod och svett övergick till glädjetårar efter ett par järn på Chatham Bar i New York. De beslutade att slå sina drycker ihop, krydda upp med limejuice och Angostura och röra om med is. Efter att de lagt en stororder på mässingsmuggar med en åsna på var saken klar: Moscow Mule var född.

Recept på Moscow Mule:

Ingredienser

 • 5 cl Kronvodka

 • 1 cl. limejuice

 • 3 stänk Angostura Bitter

 • ginger beer att toppa med

 • limeklyfta att garnera med

 • mynta att garnera med

Gör så här

  1. Lägg is i glas eller mugg.

  2. Häll på de första ingredienserna och toppa försiktigt med ginger beer.

  3. Garnera med en limeklyfta och färsk mynta.

Kronvodka, 700ml

239,00 kr


Kronvodka passar utmärkt till denna cocktail. Vodkan har en rund, mjuk och fyllig smak med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet.

Vegan
Thomas Henry Ginger Beer

Thomas Henry Ginger Beer

15,95 kr


Thomas Henry Ginger Beer är gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; stark och samtidigt överraskande kryddig.

Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren i en bar

Den blinda grisen.


Vi träffade Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren som står bakom podden "Den blinda grisen" som bygger på cocktails, sprit och roliga storys.

Läs mer »