Tina Shines Old Fashioned.

Här är bartendern Tina Shines tolkning av den klassiska drinken Old Fashioned. En cocktail som kräver få ingredienser men mycket kärlek.

Old Fashioned
Woodford Reserve Bourbon

Woodford Reserve Bourbon

USA

Systembolaget nr:

1010401

440,00 kr


Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

USA

Systembolaget nr:

8341701

518,00 kr


logo

1

The Old Fashioned är en cocktail som egentligen refererar till en stil och inte ett specifikt recept, men som kommit att framförallt associeras med bourbon eller rye whiskey som basingrediens. I drinken ingår även socker, vatten och bitters. Ursprungligen dateras The Old Fashioned Cocktail till tidigt 1800-tal men som många andra drinkar från barindustrins guldålder föll den i glömska under förbudstiden i USA (1920 - 1933). Sitt kommersiella genomslag inträffade år 2009 när huvudkaraktären i serien Mad Men blandar en Old Fashioned. Efter sändningen såg barer världen över en kraftig ökning av Old Fashioned-beställnigar. 

Nu när vi går mot vintermörker och kyla tycker vår skribent och bartender Tina Shine att det passar perfekt att avnjuta en Old Fashioned på en mysig kvarterskrog. En Old Fashioned är både värmande och elegant att sippa på. Här nedan bjuder Tina på sin tolkning av den klassiska drinken Old Fashioned.

Ingredienser

  • 60 ml Woodford Reserve

  • 5-7,5 ml råsockerlag

  • 3 skvättar Angostura

Gör så här

    1. Häll lika delar råsocker och vatten i en kastrull och hetta upp tills sockret upplöses. Låt svalna.

    2. Rör alla ingredienser med is för att kyla ner och tillföra vatten från isen.

    3. Servera i ett kallt glas med is, garnera med apelsinzest.

Woodford Reserve Bourbon

440,00 kr


En klassisk bourbon med en mycket fyllig och rund karaktär. Mjuka toner av vanilj och kokos från de amerikanska ekfaten. En perfekt bourbon till en Old Fashioned.

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

518,00 kr


Kryddig och intensiv arom med stor komplexitet. Ljuva toner av cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. En mycket fin Rye Whiskey som även den passar utmärkt i en Old Fashioned.