Vegansk milkshake med hallon och lakrits.

Tina testar tre recept på vegansk milkshake. Här spetsad med Koskenkorva Salmiakki och Chambord hallon- och björnbärslikör.

Milkshake med hallon och lakrits
logo

4

logo

2 h 30 min

Njut av en vegansk milkshake med smak av hallon och lakrits i sensommarsolen . Spetsad med Koskenkorva Salmiakki och Chambord hallon- och björnbärslikör. Bartender Tina Shine garanterar wow-faktor och ett Instagram-vänligt resultat.

Ingredienser

  • 4 dl soyamjölk

  • 2,5 dl soyagrädde

  • 2 dl cashewnötter - naturella

  • 2 dl hallonsylt

  • 2 msk majsstärkelse

  • 1 msk rapsolja

  • 12 cl Chambord (hallon- och björnbärslikör)

  • 4 cl Koskenkorva Salmiakki

  • 10 - 15 normalstora isbitar

Gör så här

    1. Mixa cashewnötterna till ett pulver i en blender och lägg i 1 dl soyamjölk.

    2. Värm resten av soyamjölken på spisen tills den tjocknar.

    3. Häll på soyagrädde, hallonsylt, majsstärkelse och rapsoljan.

    4. Mixa blandningen tillsammans med smeten av cashewnötter i en blender.

    5. Ställ in  i frysen i minst två timmar och rör om med tjugo minuters mellanrum.

    6. Mixa igen med 10 - 15 normalstora isbitar och häll upp i fyra glas.

    7. Addera 3 cl Chambord och 1 cl Koskenkorva Salmiakki i vardera glas.

    8. Garnera med färska hallon och saltlakritsströssel.

Koskenkorva Salmiakki 30%

189,00 kr


Har en väldigt tydlig smak av salmiakki lakrits - så som lakrits ska smaka! Gjord på godiset turkisk peppar.

Chambord La Sistiere

Chambord


Bara två timmar söder om Paris, i ett område som heter Frankrikes trädgård, hittar du Chambord. Likören tillverkas på en state-of-the-art anläggning på slottet La Sistiere, ett magnifikt slott i Loiredalen.

Läs mer »