Vegansk milkshake med hallon och lakrits.

Tina testar tre recept på vegansk milkshake. Här spetsad med Koskenkorva Salmiakki och Chambord hallon- och björnbärslikör.

Milkshake med hallon och lakrits
Koskenkorva Salmiakki 30%

Koskenkorva Salmiakki 30%

Finland

Systembolaget nr:

8043802

169,00 kr


Chambord Black Raspberry

Chambord Black Raspberry

Frankrike

Systembolaget nr:

8974602

249,00 kr


Njut av en vegansk milkshake med smak av hallon och lakrits i sensommarsolen . Spetsad med Koskenkorva Salmiakki och Chambord hallon- och björnbärslikör. Bartender Tina Shine garanterar wow-faktor och ett Instagram-vänligt resultat.

Ingredienser

  • 4 dl soyamjölk

  • 2,5 dl soyagrädde

  • 2 dl cashewnötter - naturella

  • 2 dl hallonsylt

  • 2 msk majsstärkelse

  • 1 msk rapsolja

  • 12 cl Chambord (hallon- och björnbärslikör)

  • 4 cl Koskenkorva Salmiakki

  • 10 - 15 normalstora isbitar

Gör så här

    1. Mixa cashewnötterna till ett pulver i en blender och lägg i 1 dl soyamjölk.

    2. Värm resten av soyamjölken på spisen tills den tjocknar.

    3. Häll på soyagrädde, hallonsylt, majsstärkelse och rapsoljan.

    4. Mixa blandningen tillsammans med smeten av cashewnötter i en blender.

    5. Ställ in  i frysen i minst två timmar och rör om med tjugo minuters mellanrum.

    6. Mixa igen med 10 - 15 normalstora isbitar och häll upp i fyra glas.

    7. Addera 3 cl Chambord och 1 cl Koskenkorva Salmiakki i vardera glas.

    8. Garnera med färska hallon och saltlakritsströssel.

Koskenkorva Salmiakki 30%

169,00 kr


Har en väldigt tydlig smak av salmiakki lakrits - så som lakrits ska smaka! Gjord på godiset turkisk peppar.

Chambord Black Raspberry

249,00 kr


En cognacsbaserad bärlikör på hallon och björnbär. Söt och smakrik med tydlig smak av hallon och vanilj, frisk eftersmak med antydan av citrus. Mycket läcker smaksättare både i dryck och mat.