Thomas Henry

En pionjär inom cocktailbranschen som tillverkar högklassig tonic och sodavatten.

Gin & Tonic med Thomas Henry

Varumärket Thomas Henry föddes i Berlin 2010 när grundarna Sebastian Brack och Norman Sievert var på jakt efter goda mixers till deras favoritdrinkar. Tyvärr hittade de inga som levde upp till deras högt ställda krav.

Här kan du köpa Thomas Henry

Utan att tveka påbörjade de arbetet med att ta fram goda mixers för barer och de gjorde det i samarbete med ledande bartenders och kulinariska proffs. Resultatet blev fem premium mixers - Tonic Water, Spicy Ginger, Ginger Ale, Bitter Lemon och Soda Water vilka lanserades på bar Convent Berlin 2010, världends största spritmässa.

Ett år senare såldes produkterna till barer i hela Berlin och även andra ställen. Idag hittar du Thomas Henry mixers i den svenska dagligvaruhandeln, perfekt för dig som inte vill åka hela vägen till Berlin för en god drink!

Thomas Henry sortiment

Vår pionjär är Thomas Henry. Apotekare, gentleman, medlem i Royal Society och obeveklig upptäckare å mänsklighetens vägnar - hans uppfinning revolutionerade branschen. Han gjorde vatten icke-förgängligt genom noggrannhet och till synes alkemistisk kunskap.

År 1773 hade han revolutionerat dryckens värld med sin inspiration och sitt mod: läskedrycker med kolsyra. Med hjälp av kolsyra skapades en friskare och mer sprudlande dryck än man tidigare provat. En succé som skulle säljas världen över i mängder av smaker, dofter och färger. Allt tack vare Thomas Henry.

Besök Thomas Henrys hemsida

Här kan du köpa Thomas Henry

Bloomy Cup, cocktail med vermouth och Thomas Henry Cherry Blossom Tonic

Bloomy Cup.


Bloomy Cup vill förmedla euforin som uppstår under den korta tid då körsbärsträden blommar om våren. En fräsch, fruktig cocktail som är lätt att blanda till.

Läs mer »