Få människor är lika kunniga som Jonas Odland vad det gäller att välja rätt snaps till maten. Vi får en gedigen genomgång i hur man finner de ljuva föreningarna.
Vi provar fyra olika nubbar tillsammans med olika tilltugg. Resten av nubbarna i flerpacket provas inte online men diskuteras.
Förbered följande tilltugg:
Till O.P. Anderson - Inlagd sill och/eller lagrad ost på knäckebröd
Till Läckö Slottsaquavit - Löjrom/stenbitsrom/algkaviar, gräddfil, rödlök, hårt tunnbröd
Till Östgöta Sädes Brännvin - Crostini med tapenade
Till Rånäs Brännvin - Mörk choklad naturell eller apelsinchoklad, tex Noblesse eller Romerska bågar
Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och Master BlenderJonas Odland som är mannen bakom alla de kryddade brännvinssorterna vi provar.
Finland
289 kr
I Svenska Nubbar hittar du ett urval av våra mest populära regionala klassiker med en stor bredd i smaktyp och kryddning. I tråget får du O.P. Anderson, O.P. Anderson Björk, Gammal Norrlands Akvavit, Kryddgårdens Flädersnaps, Herrgårds Aquavit, Läckö Slottsaquavit, Örtagårds Brännvin, Östgöta Sädes Brännvin, Rånäs Brännvin och Bäska Droppar.
Hur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs merAkvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.
Läs merDen 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs merSnaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer