Bosio Family Estates

I Bosio Family Estates portfölj finns ett brett spektra av Piemontes välkända viner.

Bosio Family Estate

Bosio Family Estates består idag av tre delar. La Cantina Bosio, Luca Bosio Vineyards och det senaste tillskottet Bellcole. Genom dessa tre företag täcker man upp de flesta av Piemontes ursprungsbeteckningar.

Det hela började med La Cantina Bosio som grundades av Egidio och Angela Bosio 1967 i kommunen Santo Stefano Belbo som ligger i hjärtat av Langhe.

Idag har man totalt 200 hektar med egna vingårdar från flera delar av Piemonte med man köper även druvor som motsvarar ytterligare 400 hektar.

I portföljen finns ett brett spektra av Piemontes välkända viner. Inte bara röda, vita och mousserande viner utan även läskande Moscatoviner som smaksätts med frukt. Idag drivs familjeföretaget av Valter och Rosella Bosio tillsammans med sonen Luca.

Under 2015 inlemmades den välkända egendomen Bellcolle som är belägen i kommunen Verduno som ligger i norra delen av vinområdet Barolo.

Företaget grundades för 68 år sedan av bröderna Franco och Carlo Pontiglione och Guiseppe Priola och genom detta förvärv har Bosio Family Estates fått ytterligare ett brett utbud av välgjorda Piemonteviner.

Bellcolle är mest kända för sina Baroloviner, men har även ett flertal vita och röda viner, Moscato d´Asti samt en bukett av olika sorters Grappa.

Läs mer här: www.bosiofamilyestates.it