Här samlas alla våra fruktbaserade recept med tillhörande dryckestips.
Gör som Linnéa idag, bara gå ut och plocka ihop 2 kilo av höstens äpplen för att göra mos på. Nedan är hennes recept på klassiskt äppelmos, gott och enkelt.
Läs merAnvänd hösten äpplen i en drömmig paj med knäckigt täcke. Den här pajen får dessutom en örtig ton av rosmarin.
Läs merI Sanna Töringes bok "Olivoljeboken" finns massvis av härliga recept där olivoljan spelar stor roll. Bland annat flertalet efterrätter, som denna spännande päronkaka.
Läs merCaramel apples och candied apples är vanliga att se i Nordamerika under höst och vinter, exempelvis på till halloween, thanksgiving eller jul. Här är ett recept för dig som vill testa att göra det läckra äppelgodiset hemma.
Läs merBjud på en smarrig äppelpizza med fetaost, pesto, äpplen och lök som smälter i munnen. Riktigt enkelt blir det med färdig pizzadeg och pesto.
Läs merVår dryckesexpert Mats har här tagit fram en underbar dessert med varma äpplen och pistageglass som perfekt matchar dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC.
Läs merInkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs merKnäckig smulpaj där äpplena får djup smak av att marineras i Fireball. Serveras med vaniljglass och hemkokt, salt kolasås som också smaksätts med likören.
Läs merFolk o folks dryckesexpert Mats Claësson bjuder här på ett underbart läckert recept på en dessert med päron som marinerats i vitt vin och bakat under ett täcke av mandelkräm.
Läs merSommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs merLinnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs merEn underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.
Läs merEn ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs merHär får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass.
Läs merServera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs merEn härligt tropisk papayasallad som funkar perfekt att servera en varm sommardag.
Läs merEn god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Läs merBiscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.
Läs merI den här granitén samsas söta päron och rom med exotisk mango, ananas och kokos. Perfekt som festlig efterrätt och superlätt att göra.
Läs merVärldens enklaste efterrätt som faktiskt passar lika bra att servera som drink. Blanda Don Simon Sangria och apelsinjuice, frys och servera Sangria-granitan med hallon.
Läs merEfterrätt i glas är både snyggt och praktiskt! Den här desserten är inspirerad av Italien och innehåller bl.a. goda italienska mandelskorpor.
Läs merEn dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs merVackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs merLinnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs merMattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på toscakaka med päron.
Läs merLinnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Läs merLinnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer