Blossas årgångsglögg är alltid baserad på vitt vin, men efterfråga efter alternativ till den klassiska rödvinsglöggen var alltid stor. Och Blossa lyssnade! Nu finns rödvinsglöggen Blossa Saffran & Apelsin.
Vi är alltid lika spända på att få veta vilken smak och destination Blossas årgångsglögg kommer att ha. Förra året hade glöggen rest till Skottland och fått rökiga toner från whisky och sälta från alger, i år är det alptoppar och tyskt glühwein som är inspirationen.
Men när det kommer till kritan och det blir dags för glöggmys är det den klassiska rödvinsglöggen som köps hem. Den är grunden för glöggfikat, ett måste inför julfirandet. Men att smaksätta rödvinsglögg som Blossa gjort med vitvinsglögg i över 20 år är inte så lätt.
– Eftersom att vi inte använder artificiella aromer utan endast naturliga ingredienser har det historiskt varit svårare att hitta smaker som blir tydliga nog i en röd glögg, som ju smakar så mycket i sig själv. Men efter många idérundor och provsmakningar har vi nu kommit fram till en kombination som fungerar väldigt bra och som vi tror kommer att gå hem, säger Sophia Natt och Dag, blender på Blossa.
Och denna kombination är saffran och apelsin!
Sverige
99 kr
En julig smaksensation där Blossas karaktäristiska glöggkryddor förenas med rund saffran och fräsch apelsin. Servera gärna varm med en bit ädelost och och apelsinmarmelad.
Denna smakrika rödvinsglögg kombinerar alltså två redan älskade julsmaker. Saffran är en av våra mest exklusiva och populära kryddor, och vi svenskar har en lång tradition av att använda i kryddan i julbaket. Även apelsiner är en populär julfrukt, inte minst för att det är då de är i säsong. I glöggen ger saffran en varm rund smak och apelsinen bidrar med fräschör från zesten.
– Våra smaksatta glöggar är mycket uppskattade, men en av de vanligaste frågorna vi får är om vi inte kan göra fler röda varianter, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa. Vi är jätteglada att kunna bemöta efterfrågan med ett så otroligt välsmakande alternativ.
Blossa Glögg Saffran & Apelsin serverar du bäst varm, som klassisk rödvinsglögg. Som tilltugg kan du med fördel servera en bit ost och apelsinmarmelad.
OBS! Den alkoholfria varianten säljs inte under 2025.
07.11.2025
Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs merBlossas lite mer exklusiva glöggserie, Trestjärig, utökas nu med ännu en spännande produkt. Denna gång är det en glögg spetsad med gin som vi välkomnar med öppna armar.
Läs merI år bjuder Blossa på en oväntad och värmande smakkombination för vinterns kalla stunder: En alkoholfri glögg där klassiska glöggkryddor möter djupet från nymalda kaffebönor och en mjuk ton av vanilj.
Läs merNu lanseras en strålande nyhet för alla höstälskare och Halloweenfirare: Blossa Pumpkin Spice är framtagen särskilt för denna årstid, med härligt värmande kryddor.
Läs mer