Rykande het nyhet på glögghyllan: Blossa Kaffe & Vanilj.

I år bjuder Blossa på en oväntad och värmande smakkombination för vinterns kalla stunder: En alkoholfri glögg där klassiska glöggkryddor möter djupet från nymalda kaffebönor och en mjuk ton av vanilj.

Blossa Kaffe & Vanilj, nyhet från Blossa 2025.

Blossa Kaffe & Vanilj är en limiterad utgåva som lanseras i dagligvaruhandeln, och en hyllning till den nordiska kaffekulturen – men samtidigt en blinkning till en tidigare favorit.

Många minns säkert Blossas hyllade årgångsglögg från 2011 som var smaksatt med kaffe. Med tanke på hur mycket kaffe vi konsumerar i Norden var det ingen överraskning att den blev så populär. I år har Blossa valt att återvända till denna älskade smaksättare för att skapa en ny, spännande och helt alkoholfri dryck som garanterat kommer att överraska på glöggmyset.

Grundat på gammalt recept – förgyllt med älskade smaker

Grunden i drycken är Blossas traditionella röda glögg, tillverkad enligt ett anrikt recept från 1895. Processen är ett hantverk i sig: Kryddorna väljs noggrant ut, hackas och mixas för att sedan få dra i åtta veckor. Därefter mognar blandningen i minst tre månader för att uppnå den perfekta balansen och djupet i smaken.

Blossa med smak av kaffe och vanilj.

Den nya alkoholfria glöggen med kaffe och vanilj avnjuts bäst rykande varm, precis som en färsk kopp kaffe. Den fylliga och aromatiska karaktären gör den till en utmärkt aperitif, ett perfekt sällskap till ostbrickan eller som en värmande avslutning tillsammans med en dessert.

En älskad tradition av hög kvalitet

Bakom varje flaska Blossa ligger en framgångssaga byggd på ett unikt och välbevarat recept som sträcker sig nästan 150 år tillbaka i tiden. Kärnan är kärleken till hantverket och de finaste råvarorna, från noga utvalda kryddor från odlare i Kina och Guatemala till kvalitetsviner från Europa. Allt detta övervakas av chief blender Åsa Orsvärn. Med över 20 års passion och expertis är det hon som säkerställer den perfekta balansen och den äkta julkänslan i varje droppe. Åsas arbete, som för årgångsglöggen startar nästan två år i förväg, är garantin för den kvalitet som gjort Blossa till en älskad tradition.

06.10.2025

Blossa 25 - årets glögg 2025.Årets glögg från Blossa 2025 – en hyllning till Alpernas magi.

Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.

Läs mer
Blossa Pumpkin Spice på bord med pumpor och morotskaka.Blossa Pumpkin Spice gör glögg till halloweendrycken Nr. 1.

Nu lanseras en strålande nyhet för alla höstälskare och Halloweenfirare: Blossa Pumpkin Spice är framtagen särskilt för denna årstid, med härligt värmande kryddor.

Läs mer
Blossa Trestjärnig Frost Gin, lanseras 2025.Spännande möte när Blossa lanserar glögg spetsad med gin.

Blossas lite mer exklusiva glöggserie, Trestjärig, utökas nu med ännu en spännande produkt. Denna gång är det en glögg spetsad med gin som vi välkomnar med öppna armar.

Läs mer
Blossa Glögg Original 1895.Blossa återskapar originalglöggen från 1895 i exklusiv utgåva.

Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.

Läs mer
Blossa GlöggBlossa

Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer