Hummertaco.
Hummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Läs mer »Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till nyårsfirandet. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på fram till tolvslaget.
Vad sägs om små munsbitar av musslor, smördegspuffar och ugnsrostade vindruvor med färskost på ett krispigt kex? Alla 3 går snabbt och enkelt att göra, men känns riktigt avancerade.
8 st pilgrims- eller kammusslor
50 g smör
färsk gräslök
2 msk rom (löjrom, forellrom, stenbitsrom eller vad du föredrar)
flingsalt
Lägg musslorna på ett fat med hushållspapper och torka riktigt torra.
Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i musslorna och stek i cirka 50 sekunder per sida. Ös hela tiden smöret över musslorna.
Lägg upp på ett fat och toppa med klipp gräslök, rom och salt.
ca 200 g smördeg
200 g brieost
3 msk grön pesto
1 ägg
färsk rosmarin
Skär smördegen i cirka 12 lika stora bitar.
Klicka ut pesto i mitten av varje fyrkant.
Skär brieosten i kuber och placera ut i mitten.
Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik kanterna i mot mitten.
Baka i 225°C varm ugn i cirka 10 minuter. Toppa med färsk rosmarin.
500 g röda vindruvor
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 nypa flingsalt
färsk oregano
salta kex
100 g färskost
Lägg ut vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla över olja, balsamvinäger och salt.
Ugnsrosta i 30 minuter. Låt svalna något och lossa sedan försiktigt druvorna från kvistarna.
Bred ett lager färskost på salta kex och toppa med ugnsrostade vindruvor, salt och färsk oregano.
101,00 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
189,00 kr
Ett elegant bubbel från Alsace. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor och insmickrande doft av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.
Recept: Linnéa Seidel
Hummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs mer »Dags att fira in det nya året, och hur gör man det bättre än med riktigt god mat och dryck? Här har Linnéa tagit fram fyra rätter särskilt för sista kvällen 2022.
Läs mer »