5 somriga tapas till sangrian.

Ett glas svalkande och läskande sangria är perfekt en ljummen sommarkväll. Och till det passar några lätta tapas perfekt som tilltugg!

Tapas till sangria.
La Sangria de La Playa

La Sangria de La Playa

Finland

Systembolaget nr:

1305007

143,00 kr


Funderar du på att bjuda över några vänner på lite sangria och något smått och gott att äta? Gör det enkelt för dig och köp hem nya färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa! Den är läskande god med smak av klassiska sangriakryddor och apelsin.

Till det kan du svänga ihop några enkla och somriga tapas. Här nedan har vi samlat ihop fem förslag på läckra tapas som passar till sangrian:

  • Chorizo à la Cidre - Chorizo à la cidre är en härlig tapasrätt med chorizokorv i en härligt syrlig och söt marinad/sky gjord på cider. Välj gärna en chorizo med hög kötthalt.

  • Sotade spritärter - Sotade spritärtor med ost och mandlar kompletterar tapasbordet med härlig sälta och fräscha gröna toner.

  • Ajo Blanco - En vit och underbar kall soppa som passar perfekt en varm sommardag i trädgården eller på stranden. Grilla eller rosta lite rustikt vitt surdegsbröd och doppa i soppan. Mums!

  • Torkade vindruvor - Inte russin utan mycket saftigare, och smakrikare än så!

  • Salmorejo - En kall röd och god tomatsoppa med lite sting, går snabbt att göra till tapasbordet eller utflykten. Servera med grillat eller rostat rustikt surdegsbröd.

Chorizo à la cidre:

Ingredienser

  • 5 st chorizo

  • 2 dl torr cider

Gör så här

    1. Skär korvarna i 1–2 cm tjocka skivor.

    2. Lägg i en liten kastrull, tillsätt cidern och koka på medelvärme tills cidern har reducerat ner till en sirapsliknade konsistens. Lägg upp i en skål.

Sotade spritärtor:

Ingredienser

  • 200 g spritärtor

  • 50 g Manchego

  • 2 msk finhackad gräslök

  • 1 näve rostade mandlar, hackade

  • salt och peppar

  • olivolja

Gör så här

    1. Grilla ärtorna så varmt som möjligt i 30 sek, blanda med mandlar, gräslök, salt, peppar och olivolja.

    2. Riv över Manchego-ost. Lägg upp i en skål.

Ajo Blanco – vit kall soppa

Ingredienser

  • 150 g skållad mandel

  • 50 g surdegsbröd utan kant

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk sherryvinäger

  • 1 näve gröna vindruvor

  • 3 dl vatten

  • 125 g olivolja

  • 1 näve isbitar

  • salt

Gör så här

    1. Blanda allt utom isen kvällen innan. Låt stå i 12 timmar och mixa sedan allt slätt, tillsätt isen och mixa slätt igen. Smaka av med salt.

    2. Servera soppan med olivolja och halvtorkade eller skivade färska vindruvor. Serveras kall med grillat eller rostat bröd till.

Torkade vindruvor:

Ingredienser

  • valfri mängd vindruvor

Gör så här

    1. Skala vindruvor, blanda med lite olivolja, sprid ut på en plåt och låt torka i en timme i ugnen på 140°C. Ta ut och låt svalna.

Salmorejo – röd kall soppa:

Ingredienser

  • 3 st tomater

  • 50 g surdegsbröd utan kant

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk sherryvinäger

  • 2 tsk tabasco

  • 1 näve isbitar

  • 125 g olivolja

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skålla tomaterna i kokande vatten och kyl i isbad.

    2. Mixa allt utom olivolja och hälften av isbitarna till en slät smet.

    3. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle och varva med resterande isbitar. Mixa igen till en slät smet. Kyl direkt.

    4. Serveras kall med grillat eller rostat bröd till.

Sangria till dina tapas:

La Sangria de La Playa

143,00 kr


La Sangria de la Playa har en kryddig, söt, smak med inslag av kanel, mörka bär, apelsin, ingefära och kryddnejlika. Serveras med is som sällskapsdryck, eller används som ingrediens i somriga drinkar. Druvsorterna som ingår är tempranillo, bobal och monastrell.