Nya charmiga franska viner i sortimentet.
Nu lanserar vi 7 franska viner från flera olika regioner i Systembolagets beställningssortiment. Här kan du läsa mer och beställa de olika vinerna.
Läs mer »Favoriträtten på Stegsholms kafémeny på Nämndö. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, abborren kan bytas ut. Receptet kommer från boken Öarnas mat.
Om det går att få tag i abborre är det här favoriträtten på Stegsholms kafémeny, framför både hamburgare och pannbiff. Egentligen tillför den fina fisken mest konsistens. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, och det går att byta ut abborren mot annan fin vit fisk. Receptet är hämtat från boken Öarnas mat av Annika Edestrand och Lasse Burell.
500 g jordärtskockor
4 schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
salt och vitpeppar
Skala skockorna och skär dem i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs skockor och lök i smör på medelvärme i ca 10 minuter.
Pudra över mjöl och låt allt fräsa ett par minuter. Var noga med att röra under tiden.
Häll på vin och koka upp ordentligt. Tillsätt grädde och mjölk och låt allt småputtra 30 minuter.
Mixa såsen med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
300 g mangold
smör till stekning
Skölj mangolden och skär stjälkarna i mindre bitar.
Fräs blad och stjälkar i en stekpanna med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
600 g abborrfiléer
rågmjöl
rågmjöl
Salta fiskfiléerna, vänd dem i rågmjöl och stek dem frasiga i en stekpanna med rejält med smör.
Lägg fisken på tallrikar. Lägg på sås och mangold och gärna lite smör från stekningen. Garnera med dill och citron och servera kokt potatis till.
89,00 kr
Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Nu lanserar vi 7 franska viner från flera olika regioner i Systembolagets beställningssortiment. Här kan du läsa mer och beställa de olika vinerna.
Läs mer »Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.
Läs mer »Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.
Läs mer »