Äggformade glasspinnar med choklad och Amarula.

Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott. 

Glasspinnar med choklad och Amarula
Glasspinnar med choklad och Amarula
Amarula Cream, 700ml
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

677

200,00 kr


logo

8 st glasspinnar

logo

0 h 15 min

Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott.

Glasspinnar med choklad och Amarula

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde 

  • 1 ägg

  • 150 g vit choklad

  • 1/2 tsk vaniljsocker eller fröer från en vaniljstång

  • 1 dl kvarg

  • 8 cl Amarula

  • 8 Kinderägg

  • glasspinnar

Gör så här

    1. Vispa grädden. I en annan skål vispar du ägget fluffigt.

    2. Smält chokladen i vattenbad. Häll den vita chokladen i det uppvispade ägget under konstant vispning.

    3. Tillsätt vanilj, kvarg och Amarula och blanda noga. Vänd slutligen försiktigt i den vispade grädden.

    4. Dela Kinderäggen försiktigt med en vass kniv.

    5. Fyll ägghalvorna med glassen och ställ i frysen 15 minuter eller tills glassen är mindre rinnig.

    6. Ta ut glassen ur frysen och placera en glasspinne på varannan halva. Placera den andra ägghalvan ovanpå så att äggen blir hela igen.

    7. Ställ tillbaka i frysen ett par timmar.

    8. Njut av din påskglass!

Amarula Cream, 700ml

200,00 kr


En utsökt likör att avnjuta antingen som den är, i drinkar, eller i kreativa desserter och godsaker.

Hanna Stolt

Bakom receptet står Hanna Stolt, en finsk hälsocoach och kokboksförfattare, som specialiserat sig på läcker och hälsosam vegetarisk mat. Hanna gillar enkla ingredienser och att förvandla dem till nyttiga rätter som många uppskattar.

Påskmeny

Linnéas påskmeny är här!


Linnéa har till påsken förberett en riktigt läcker och välkomponerad påskmeny. Du kan välja att servera rätterna på buffén eller att servera dem i omgångar som en vanlig middagsmeny, det fungerar lika bra hur som.

Läs mer »