Åländsk fisksoppa.

Ett recept hämtat ur Michael Björklunds bok "Min Nordiska mat".

Åländsk fisksoppa
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

2069

230,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Michael Björklund har utsetts till Årets kock i både Sverige och Finland, och han har kommit på femte plats i prestigefulla kocktävlingen Bocuse d’Or. Han har dessutom skrivit många kokböcker. Det här receptet på Åländsk fisksoppa är hämtat ur hans bok "Min Nordiska mat" och innehåller en av de råvaror Michael är särskilt svag för - abborre.

Ingredienser

  • 400 g benfria abborrfiléer

  • 6 dl vatten

  • 6 korn kryddpeppar

  • 2 lagerblad

  • 1 tärning fiskbuljong

  • 200 g morötter

  • 200 g potatis

  • 1 gul lök

  • 2 dl grädde

  • 3 msk skuren dill

  • salt

  • vitpeppar från kvarn

Gör så här

    1. Koka upp vattnet med kryddpeppar, lagerblad och fiskbuljongtärningen.

    2. Skala morötterna och skär dem till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala löken, dela den på hälften och tag ur det inre av löken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.

    3. Låt sedan moroten och potatisen koka mjuk i buljongen.

    4. Skär upp abborre i bitar och lägg i soppan tillsammans med lök och grädde.

    5. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt dill.

Vin till Åländsk fisksoppa

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

230,00 kr


Till fisksoppan rekommenderar vi ett glas vitt på druvan Chenin Blanc. Vinet har en medelfyllig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, mineraler.

Fick en bronsmedalj i Vinordic som ett av de mest prisvärda vita vinerna på box under 199 kr.

Recept: Michael Björklund