Alla Hjärtans Cheesecake!

En underbar cheesecake med champagnemarinerade jordgubbar blir ett perfekt avslut på en middag för två.

Cheesecake i glas
logo

2 portioner

logo

0 h 15 min

Lagom till Alla Hjärtans Dag så vill vi dela med oss av en helt fantastiskt dessert. Vår receptskribent Linnéa har skapat en ljuvlig cheesecake i glas med champagnemarinerade jordgubbar. Den lite syrligare champagnen bryter av så himla fint mot den söta cheesecaken och jordgubbarna. Att servera cheesecake i glas gör det dessutom extra festligt!

Cheesecake i glas med champagnemarinerade jordgubbar

Ingredienser

  • 250 g färska jordgubbar

  • Champagne

  • 2 dl vispgrädde

  • 200 g philadelphiaost

  • 3/4 dl strösocker

  • 6 digestivekex

Gör så här

    1. Skär ner jordgubbarna i små bitar. Lägg dem i en skål och slå över champagne så jordgubbarna täcks helt. Spara ett par hela att dekorera cheesecaken med.

    2. Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda philadelphiaost med socker och rör ner detta i grädden. Vispa tills du fått en klumpfri kräm.

    3. Ta jordgubbarna ur champagnen. Blanda i hälften av jordgubbarna i gräddkrämen och rör om väl.

    4. Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av en kavel.

    5. Varva kex, gräddkräm och bär i två champagneglas. Avsluta med att lägga ett par delade jordgubbar på toppen av cheesecaken. Ät direkt!

Till cheesecaken:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

439,00 kr


Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Recept: Linnéa Seidel