André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve


349,00 kr

Systembolaget nr:

768601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

André Clouet Grande Réserve har en fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Produktion

Vinet görs uteslutande av Pinot Noir från firmans vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru vilket är ambitiöst med tanke på att det är en måttligt prissatt cuvée. Man följer den klassiska metoden för champagne, med en försiktig pressning av druvorna som ger en klar must som sedan jäses i tankar. Ungefär en tredjedel av basvinet kommer från 2011 och lika mycket från 2010, resten är en cuvée av 10 något äldre årgångar för en större komplexitet och ett extra djup.

Passar till

Servera den till lätthalstrad fisk, gärna röding eller lax, eller till halstrad hummer eller havskräfta, den passar även utmärkt till mildare rätter av kyckling och till hårdostar.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Jean-François Clouet är en av de mest karismatiska vinpersonerna i Champagne. Han är hängiven Pinot Noir, som är hembyns Bouzy viktigaste druvsort, och han talar passionerat om den som den viktigaste och mest historiska druvsorten i Champagne. Traditionen att göra champagne finns i familjens gener sedan 1751, men man har alltid varit en liten odlare som uteslutande gör vin från sina egna vingårdar. Idag har man 9 hektar stora vingårdsägor i byarna Bouzy och Ambonnay och Jean-François gör champagner i en fruktig men absolut torr och välstrukturerad stil med tydlig druvsortskaraktär.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Systembolaget nr

768601

Volym

0,75 l

Varumärke

André Clouet

Förslutning

Naturkork

Druva

Pinot Noir

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.