Amarula not so much bake cheesecake.

En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.

Amarula not so much bake cheesecake
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

677

201,00 kr


logo

0 h 40 min

Glöm inte att räkna in de åtta timmarna som kakan ska stå i frysen.

Botten:

Ingredienser

  • 200 g digestivekex

  • 85 g smör

Gör så här

    1. Mixa digestivekexem tillsammans med smöret och tryck ut i en rund form.

    2. Lägg i frysen medan du förbereder fyllningen.

Fyllning:

Ingredienser

  • 10 cl Amarula Cream

  • 500 g cream cheese

  • 210 g florsocker

  • 2 tsk vaniljpulver

  • 4 tsk kakao

  • 2,5 dl vispgrädde 

Gör så här

    1. Vispa cream cheesen fluffigt och tillsätt florsocker, vaniljpulver och kakao i omgångar.

    2. Avsluta med att vispa ner grädden och vispa tills fyllningen är fast nog att bre ut på digestivebotten.

    3. Bre ut fyllningen och ställ sedan formen i frysen i minst 8 timmar.

Topping:

Ingredienser

  • 12 cl Amarula Cream

  • 200 g mörk choklad

  • 1 dl vispgrädde

  • 25 g smör

Gör så här

    1. Innan servering; värm grädden i ett vattenbad och rör ner chokladen i mindre bitar.

    2. Rör tills den smält och tillsätt sedan smöret och Amarula Cream.

    3. Häll över fyllningen och låt stelna.

    4. Garnera gärna med färska bär och servera.

Amarula Cream, 700ml

201,00 kr


Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet.

Likören har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Smaken är krämig och mycket söt med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.