Kladdkaka med Amarula gräddlikör.
Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs mer »En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Glöm inte att räkna in de åtta timmarna som kakan ska stå i frysen.
200 g digestivekex
85 g smör
Mixa digestivekexem tillsammans med smöret och tryck ut i en rund form.
Lägg i frysen medan du förbereder fyllningen.
10 cl Amarula Cream
500 g cream cheese
210 g florsocker
2 tsk vaniljpulver
4 tsk kakao
2,5 dl vispgrädde
Vispa cream cheesen fluffigt och tillsätt florsocker, vaniljpulver och kakao i omgångar.
Avsluta med att vispa ner grädden och vispa tills fyllningen är fast nog att bre ut på digestivebotten.
Bre ut fyllningen och ställ sedan formen i frysen i minst 8 timmar.
12 cl Amarula Cream
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
Innan servering; värm grädden i ett vattenbad och rör ner chokladen i mindre bitar.
Rör tills den smält och tillsätt sedan smöret och Amarula Cream.
Häll över fyllningen och låt stelna.
Garnera gärna med färska bär och servera.
209,00 kr
Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet.
Likören har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Smaken är krämig och mycket söt med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.
Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs mer »Vill du sticka ut på festen och göra en cocktail som gästerna lär komma ihåg? Blanda till den här goda drinken med mint och Amarula.
Läs mer »Goda ingredienser som tillsammans blir en underbar fudge. Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs mer »