Amarula not so much bake cheesecake.
En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Glöm inte att räkna in de åtta timmarna som kakan ska stå i frysen.
Botten:
Ingredienser
200 g digestivekex
85 g smör
Gör så här
Mixa digestivekexem tillsammans med smöret och tryck ut i en rund form.
Lägg i frysen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning:
Ingredienser
10 cl Amarula Cream
500 g cream cheese
210 g florsocker
2 tsk vaniljpulver
4 tsk kakao
2,5 dl vispgrädde
Gör så här
Vispa cream cheesen fluffigt och tillsätt florsocker, vaniljpulver och kakao i omgångar.
Avsluta med att vispa ner grädden och vispa tills fyllningen är fast nog att bre ut på digestivebotten.
Bre ut fyllningen och ställ sedan formen i frysen i minst 8 timmar.
Topping:
Ingredienser
12 cl Amarula Cream
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
Gör så här
Innan servering; värm grädden i ett vattenbad och rör ner chokladen i mindre bitar.
Rör tills den smält och tillsätt sedan smöret och Amarula Cream.
Häll över fyllningen och låt stelna.
Garnera gärna med färska bär och servera.
Amarula Cream, 700ml
201,00 kr
Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet.
Likören har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Smaken är krämig och mycket söt med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.
Amarula Polka Martini.
Vill du sticka ut på festen och göra en cocktail som gästerna lär komma ihåg? Blanda till den här goda drinken med mint och Amarula.
Läs mer »