Äppelpizza med pesto och fetaost.

Bjud på en smarrig äppelpizza med fetaost, pesto, äpplen och lök som smälter i munnen. Riktigt enkelt blir det med färdig pizzadeg och pesto.

Äppelpizza
Pomme Doublée Apple Spritz

Pomme Doublée Apple Spritz

Frankrike

Systembolaget nr:

57694

117,00 kr


logo

6

logo

0 h 25 min

Pesto i kombination med fetaost är sedan länge en klassisk smakkombination. Här tillsätts även skivor av krispigt äpple och lök som fått steka länge, länge tills den nästan smälter i munnen. Jordgubbar är fint att dekorera med, men det går lika bra med till exempel granatäpplekärnor.

Äppelpizza - ett favorittilltugg som man gärna serverar flera gånger!

Äppelpizza

Ingredienser

  • 2 st gula lökar

  • ca 400 g färdig pizzadeg

  • 1 dl pesto

  • 150 g riven ost

  • 100 g fetaost

  • 2 äpplen

  • färsk basilika

  • färska jordgubbar

Gör så här

    1. Värm ugnen till 225°C.

    2. Skala och skiva löken tunt. Stek den i en klick smör på medelvärme tills den fått en gyllene färg och är helt mjuk.

    3. Kavla ut pizzadegen till 6 st ovaler. Bred på pesto på varje bit pizza.

    4. Fördela all riven ost över och 2/3 av fetaosten.

    5. Grädda i 225°C i cirka 7 minuter.

    6. Dela och kärna under tiden ur äpplena och skär dom i tunna skivor. Fördela äppelskivorna över de båda ostsorterna och avsluta med resterande mängd fetaost. Grädda i ytterligare ca 5 minuter.

    7. Dela alla pizzor i 2 cm breda strimlor.

    8. Toppa med lök, färsk basilika och jordgubbar.

Dryckestips till äppelpizza

Pomme Doublée Apple Spritz

117,00 kr


Till denna läckra äppelpizza rekommenderar vi bubbliga Pomme Doublée Apple Spritz gjord på 100% färskpressade äpplen.

En cider med intensiv och frisk fruktsmak med eleganta toner som kommer från ett urval av de bästa och mest smakrika äppelsorterna. De djupa bakre tonerna kommer från en pigg Calvados som balanserar upp det hela på ett snyggt sätt.