Asiatisk kycklinggryta med kokos, koriander och cashew.

Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.

Kycklinggryta med kokos och koriander.
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

5296701

135,00 kr


logo

4-6

logo

0 h 45 min

En värmande rätt med asiatiska kryddor som mättar hungriga magar. Tycker du inte om fullkornsris går det självklart bra med vanligt basmati eller jasminris.

Kycklinggryta:

Ingredienser

  • 5 st kycklingbröstfiléer

  • 3 msk olivolja

  • 1-2 msk curry

  • 3 msk färsk ingefära, finriven

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 burkar kokosgrädde, 400 g/styck

  • 2 st rödlökar i klyftor

  • 1 röd chili, finhackad

  • 1 zucchini, ca 250 gram i halvmånar

  • 150 gram pak choi, i mindre bitar

  • 2 st morötter, i slantar

  • färsk koriander

  • cashewnötter, grovhackade

  • tillbehör: basmatiris fullkorn

Gör så här

    1. Skär kycklingbröstfiléerna i strimlor. Hetta upp olja och curry i en rymlig gryta på medelvärme någon minut tills oljan får currysmak.

    2. Lägg i kycklingen och låt stekas ihop några minuter, tillsätt ingefära och vitlök. Häll över kokosgrädde och låt grytan sjuda utan lock i ca 15 min.

    3. Skär grönsakerna som ska i grytan och blanda ner dem. Låt puttra i ca 20 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry, salt och peppar.

    4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på paketet.

    5. VID SERVERING: Servera den varma kycklinggrytan i djup tallrik med nykokt ris, toppa med cashewnötter och färsk koriander.

Vintips till kycklinggrytan:

YOKO Riesling

135,00 kr


Till en kryddig och smakrik kycklinggryta som denna rekommenrderar vi ett vitt vin med lite restsötma. Yoko Riesling är gjort för att passa just kryddstark, asiatisk mat. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Recept: Louise Bondebjer

Räkor med krispiga nudlar

Krispiga nudlar med räkor.


Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.

Läs mer »
kimchi i burk

Kimchi.


Kimchi är ett koreanskt tillbehör som består av fermeneterad kål som är gott till asiatiska rätter, grillade mackor och stekt ris. 

Läs mer »
YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »