Asiatisk kycklinggryta med kokos, koriander och cashew.

Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.

Kycklinggryta med kokos och koriander.
logo

4-6

logo

0 h 45 min

En värmande rätt med asiatiska kryddor som mättar hungriga magar. Tycker du inte om fullkornsris går det självklart bra med vanligt basmati eller jasminris.

Kycklinggryta:

Ingredienser

  • 5 st kycklingbröstfiléer

  • 3 msk olivolja

  • 1-2 msk curry

  • 3 msk färsk ingefära, finriven

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 burkar kokosgrädde, 400 g/styck

  • 2 st rödlökar i klyftor

  • 1 röd chili, finhackad

  • 1 zucchini, ca 250 gram i halvmånar

  • 150 gram pak choi, i mindre bitar

  • 2 st morötter, i slantar

  • färsk koriander

  • cashewnötter, grovhackade

  • tillbehör: basmatiris fullkorn

Gör så här

    1. Skär kycklingbröstfiléerna i strimlor. Hetta upp olja och curry i en rymlig gryta på medelvärme någon minut tills oljan får currysmak.

    2. Lägg i kycklingen och låt stekas ihop några minuter, tillsätt ingefära och vitlök. Häll över kokosgrädde och låt grytan sjuda utan lock i ca 15 min.

    3. Skär grönsakerna som ska i grytan och blanda ner dem. Låt puttra i ca 20 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry, salt och peppar.

    4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på paketet.

    5. VID SERVERING: Servera den varma kycklinggrytan i djup tallrik med nykokt ris, toppa med cashewnötter och färsk koriander.

Vintips till kycklinggrytan:

Recept: Louise Bondebjer

Räkor med krispiga nudlar

Krispiga nudlar med räkor.


Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.

Läs mer »
kimchi i burk

Kimchi.


Kimchi är ett koreanskt tillbehör som består av fermeneterad kål som är gott till asiatiska rätter, grillade mackor och stekt ris. 

Läs mer »
YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »