Biff Rydberg med oxfilé.

Rätten skapades en gång i tiden av köksmästaren på Hotell Rydberg i Stockholm, här i en version framtagen av Swedish Foodie.

Biff Rydberg
Château Pech-Latt

Château Pech-Latt

Frankrike

Systembolaget nr:

223301

165,00 kr


logo

4

En pyttipanna med guldkant där de råstekta potatiskuberna, den stekta löken och köttbitarna av oxfilé är separerade i större bitar. Serveras med en dijonsenapskräm och ett glas Château Pech-Latt.

Biff Rydberg.

Ingredienser

  • 600-800g oxfilé

  • 3 gula lökar

  • Fast potatis för 4 personer

  • 4 äggulor

  • 3 msk dijonsenap

  • 1 dl neutral olja

  • Svartpeppar

  • 2 dl färsk riven pepparrot

  • 1 kruka persilja

Gör så här

    1. Skär ner potatisen i mindre kuber och stek i smör tills gyllene. Salta och lägg i ugnssäker form och varmhåll på 50 grader i ugnen.

    2. Hacka ner löken grovt och stek i smör tills att de fått lite yta. Smaka upp med en nypa socker, salt och en liten skvätt vinäger. Lägg i ugnsform och varmhåll på 50 grader i ugnen.

    3. Blanda äggula, dijonsenap och olja. Vispa tills de blir en krämig konsistens. Smaka av med en skvätt vinäger, salt och mängder med svartpeppar.

    4. Skär ner köttet i kuber om 2x2cm och stek i het panna någon minut, vänd och stek någon minut till. Smaka av med salt och svartpeppar.

    5. Riv pepparrot och hacka persilja och servera till.

Vin till biff Rydberg

Château Pech-Latt

165,00 kr


I smaken finns inslag av björnbär, svartvinbär, viol, plommon, lagerblad, rosmarin och blåbär. Här finns mycket smak och samtidigt en finstämd elegans som gör att vinet passar mycket bra till mat och särskilt till rätter av nöt- och lamm, men även till viltkött. Passar perfekt till både klassisk husmanskost och grillat.

Recept: Swedish Foodie