Fläskfilégryta med svamp och kabanoss.
Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »Biff stroganoff är en sådan där rätt jag alltid blir positivt överraskad när jag lagar. Det är enkelt att göra på ingredienser man ofta har hemma och det går ruskigt fort.
Idag hade jag grädde hemma, men man kan också ta lite grädde och crème fraîche om man föredrar det. Valet föll denna gång på att ha i lövbiff. Ett tips kan vara att frysa den lite lätt innan man skivar den, då går det mycket lättare att skära den i tunna strimlor. Kom ihåg att låta löken steka länge så den blir söt och mjuk. En perfekt kontrast till syran från vinet. Servera ris eller någon form av potatis till och självklart en stor skål hemgjord pressgurka!
1 gul lök
smör att steka i
600 g lövbiff
3 msk tomatpuré
1 msk worcestersås
1 dl vitt vin
1 msk kalv eller oxfond
1 msk dijonsenap
3 dl grädde
salt
färsk persilja
Skala och skiva löken tunt, stek riktigt mjuk i lite smör. Skär under tiden köttet i strimlor. Tag löken åt sidan och stek köttet i omgångar, det ska inte koka i vätskan.
Ha i allt kött och lök, tillsätt tomatpuré, worcestersås, vin, fond och senap. Låt allt koka upp och koka ihop någon minut.
Tillsätt grädden och låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och färsk persilja.
Servera till nykokt ris eller pressad potatis.
1 gurka
3 krm salt
2 msk strösocker
2 msk ättika
1 dl vatten
färsk persilja
Hyvla gurkan tunt med en osthyvel eller mandolin och lägg i en skål. Strö över saltet och lägg på ett fat med en tyngd (så vätskan pressas ur gurkan). Låt stå i ca 30 minuter och häll av överflödig vätska.
Blanda samman socker, ättika och vatten till en lag. Rör tills allt socker har lösts upp. Häll lagen över gurkan. Strö över finhackad persilja.
Gör gärna detta någon timme innan servering. Då blir den som godast.
76,00 kr
Servera ett glas Señorio de Los Llanos Reserva till stroganoffen. Smaken är mjuk och kryddig med inslag av fat, torkade frukter, kryddor, vanilj och choklad.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »I hjärtat av Spanien ligger La Mancha och ursprungsområdet Valdepeñas som är kända för sina kvalitativa och prisvärda viner. Vi tipsar om vin från området.
Läs mer »En spansk och mustig köttgryta med chorizo, potatis och paprika som serveras med ett underbart manchego-bröd och klimatsmart rödvin.
Läs mer »I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.
Läs mer »