Fläskfilégryta med svamp och kabanoss.
Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »Viss mat är som balsam för själen, så är det med den här rätten. Och bäst av allt - den reder sig i stort sett själv i ugnen.
Frankrike
Systembolaget nr:
2151
125,00 kr
Viss mat är som balsam för själen. Det är tryggt, okonstlat och framförallt gott. Bräserad stek med tryffelpotatismos kan låta som mat du behöver lägga massor med energi på. Men den här middagen sköter sig i stort sett själv i ugnen. Sen är det bara att fixa världens godaste potatismos att servera till. Jag har gjort ett tryffelpotatismos med tryffelolja. Se upp med oljan då den är väldigt smakrik. Börja med en liten mängd och öka på efter tycke och smak.
ca 1 kg nötstek
smör att steka i
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk tomatpuré
3 dl rött vin
6 dl vatten
2 lagerblad
2 msk majsstärkelse
salt och peppar
Bryn steken i smör tills den får fin yta runt om i en ugnsfast gryta.
Skala och skiva löken i skivor, skala och krossa vitlökarna, skala och skär morötterna i bitar. Lägg allt runt om steken.
Tillsätt tomatpurén och fond. Slå på rött vin och vatten. Lägg i lagerbladen.
Sätt på locket till grytan och ställ in i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 2 timmar eller tills köttet känns mört.
Tag ur köttet ur grytan och sila av såsen. Häll upp i en ren kastrull och tillsätt lite majsstärkelse och koka upp såsen tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
1 kg potatis (extra gott blir det med någon delikatesspotatis)
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl grädde
tryffelolja efter smak (börja med 1 krm)
salt
riven parmesan
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och tillsätt smöret.
Värm mjölk och grädde. Stompa potatisen till ett slätt mos och tillsätt mjölk och grädde, lite i taget.
Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar. Riv parmesan över moset. Servera kött, mos och sås till ett gott bröd och lite ugnsrostad morot.
Tillagningstid: cirka 40 minuter + tid i ugnen
125,00 kr
Till denna rätt passar Xavier Côtes du Rhône Grenache Vielles Vignes utmärkt. Vinet har en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär, peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Här finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »En bit riktigt gott kött med klassiska tillbehör som bearnaisesås, ugnsrostad potatis och tomater samt en fräsch persiljemarinad som sätter en härlig smak på allt.
Läs mer »Linnéa har gjort ett fantastiskt långkok med vilt, rotfrukter, vin och grädde - perfekt till höstkvällarna.
Läs mer »Det ekologiska vinet Xavier Vignon Cairanne (tidigare La Tempérance) tillhör Xavier Vignons vinserie Arcane - en ny generation exklusiva viner från södra Rhônedalen.
Läs mer »