Bresaola med ruccola, pinjenötter och citron.

Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.

Sallad med bresaola, pinjenötter och citron på fat
logo

4

logo

0 h 15 min

Duka upp ett fat med tunt skivad bresaola, rostade pinjenötter och parmesan. Här skulle jag förbereda allt hemma, men lägga samman rätten på plats. Då blir det allra godast! Rosta pinjenötterna hemma och glöm inte att ta med något att hyvla parmesanen med. Så är det bara att placera ut skivor med bresaola, hyvla över parmesan och sedan toppa med pinjenötter, ruccola, citron och sist lite olja.

Recept på salladen:

Ingredienser

  • 140 g bresaola

  • 100 g pinjenötter

  • 65 g ruccola

  • 75 g parmesan

  • 2 msk färskpressad citron + lite finrivet citronskal

  • olivolja

  • salt

  • baguette

Gör så här

    1. Förbered hemma: Torrosta pinjenötter i en medelvarm stekpanna, låt svalna och ta med i en liten burk.

    2. Lägg ut bresaola på ett stort fat.

    3. Fördela pinjenötter, ruccola och hyvlad parmesan över.

    4. Avsluta med att ringla över citronsaft, citronskal, olja och salt. Servera med baguette som tillbehör.

Vintips till bresaola:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Vinet har en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Det finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.

Recept: Linnéa Seidel