Bresaola med ruccola, pinjenötter och citron.
Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic
Frankrike
Systembolaget nr:
2151
125,00 kr
Duka upp ett fat med tunt skivad bresaola, rostade pinjenötter och parmesan. Här skulle jag förbereda allt hemma, men lägga samman rätten på plats. Då blir det allra godast! Rosta pinjenötterna hemma och glöm inte att ta med något att hyvla parmesanen med. Så är det bara att placera ut skivor med bresaola, hyvla över parmesan och sedan toppa med pinjenötter, ruccola, citron och sist lite olja.
Recept på salladen:
Ingredienser
140 g bresaola
100 g pinjenötter
65 g ruccola
75 g parmesan
2 msk färskpressad citron + lite finrivet citronskal
olivolja
salt
baguette
Gör så här
Förbered hemma: Torrosta pinjenötter i en medelvarm stekpanna, låt svalna och ta med i en liten burk.
Lägg ut bresaola på ett stort fat.
Fördela pinjenötter, ruccola och hyvlad parmesan över.
Avsluta med att ringla över citronsaft, citronskal, olja och salt. Servera med baguette som tillbehör.
Vintips till bresaola:
Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic
125,00 kr
Vinet har en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Det finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.
Recept: Linnéa Seidel
Baguette med krabbröra.
Äntligen drar picknicksäsongen igång! Här hittar du recept på en härlig baguette fylld med krabbröra. Enkelt att förbereda hemma eller fixa i ordning på plats.
Läs mer »Vin på burk - praktisk förpackning med lågt klimatavtryck.
Vin på burk har blivit mycket populärt både i USA och Storbritannien och försäljningen och utbudet ökar stadigt även i Sverige.
Läs mer »Caprese med jordgubbar och mozzarella.
Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs mer »