Cheesecake i glas med lingon och pepparkaka.
En ljuvligt julig cheesecake med apelsintouch som är enkel att göra och passar perfekt till Rånäs brännvin smaksatt av kanel och apelsin.
En ljuvligt julig cheesecake med apelsintouch som är enkel att göra och passar perfekt till Rånäs brännvin smaksatt av kanel och apelsin. Receptet är framtaget av Linda Hansson på VF Studio. Följ henne på Instagram @volanglinda för fler tips på styling och recept.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk florsocker
1,5 dl frysta, sockrade lingon
ca 1 msk strösocker
ca 20 pepparkakor
1 apelsin
Gör så här
Lägg lingonen i en skål och strö över socker. Blanda försiktigt så att de inte blir mosade.
Vispa grädden, men se till att den inte blir alltför hårt vispad. Blanda sedan färskost med florsocker, rivet apelsinskal och rör i grädden.
Krossa pepparkakorna grovt.
Tag fram fyra fina glas och varva söndersmulade pepparkakor med färskostkräm och lingon i glasen. Avsluta gärna med att lägga några lingon på toppen. Servera och njut!
Rånäs Brännvin
236,00 kr
Till din juliga cheesecake rekommenderar vi att smutta på en Rånäs som bjuder på en frisk, komplex smak av apelsin och kanel med toner av lakrits och cognac.
Pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados.
Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »