Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.
Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »En ljuvligt julig cheesecake med apelsintouch där fluffig grädde möter krispiga pepparkakor. Serveras i glas och toppas med vackra, sockrade lingon.
Receptet är framtaget av Linda Hansson på VF Studio. Följ henne på Instagram @volanglinda för fler tips på styling och recept.
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk florsocker
1,5 dl frysta, sockrade lingon
ca 1 msk strösocker
ca 20 pepparkakor
1 apelsin
Lägg lingonen i en skål och strö över socker. Blanda försiktigt så att de inte blir mosade.
Vispa grädden, men se till att den inte blir alltför hårt vispad. Blanda sedan färskost med florsocker, rivet apelsinskal och rör i grädden.
Krossa pepparkakorna grovt.
Tag fram fyra fina glas och varva söndersmulade pepparkakor med färskostkräm och lingon i glasen. Avsluta gärna med att lägga några lingon på toppen. Servera och njut!
245,00 kr
Till din juliga cheesecake rekommenderar vi att smutta på en Gammal Norrlands som bjuder på en fyllig, välbalanserad och tydlig smak av kummin med inslag av fat, russin, anis, fänkål och en aning sötma.
Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Inkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »